Világújdonság is szerepel a szombati szegedi Csokiünnepen
A tavalyi sikeren felbuzdulva ismét a csokoládét ünnepli Szeged szombaton, a rendezvényen a szervezők tájékoztatása szerint bemutatkozik a világújdonságként emlegetett csokoládé kebab, látható lesz csokoládéból készült szerszámkészlet és lesz csokiszökőkút is.
A Szeged Plázában jelen lesz Magyarország legrégebbi csokikészítő-műhelye, az 1932 óta működő Flammich-Galli Manufaktúra – mondta el az MTI-nek Kiss Balázs, a szervező Starlight Rendezvény & Marketing Stúdió munkatársa.
A program során jeles magyar csokoládékészítő mesterek váltják egymást a „Csokoládégyárban”, ahol a rendezvény vendégeivel közösen egész nap bonbont, trüffelt és táblás csokoládét készítenek első osztályú belga és madagaszkári alapanyagokból.
A gyerekeket több ezer csomag édességgel megpakolt csoki-labirintussal, a felnőtteket pedig csokoládékaszinóval várják, ahol a krupiét és a rulett asztalt leszámítva minden csokiból lesz. A fesztivál fináléjában megalapítják a Szegedi Csokoládé Köztársaságot, amely a természetes alapanyagokból készült, minőségi csokoládékért rajongó szegedieket hivatott összefogni.
A rendezvény fő látványossága a szegedi Dóm grillázsból készült élethű makettje, amely méreteivel – két méter hosszú, másfél méter széles és szintén két méter magas –, valamint kétszáz kilogrammos tömegével is kitűnik majd a több ezer csokoládé-különlegesség közül. Az óriási édességet Rimóczi László, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke és ötfős cukrászkülönítménye készíti. A kétmázsás, aszalt gyümölcsökkel és magvakkal ízesített grillázs makettet a rendezvény végén felszeletelik, a fesztivál vendégei pedig ingyen kóstolót kaphatnak belőle. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >