Világszinten Budapesten

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 04. 28. 09:31

A főváros elitbárjai közé tartozik a Four Seasons Hotelben működő Múzsa, az 5 csillagos luxuskategória eklatáns hazai képviselője. Nemrégiben helyet kapott a Michelin Guide egyik legnagyobb konkurensének tekintett The World’s 50 Best Discovery listáján, de megkapta már Az év Four Seasons Hotel Bárja EMEA régió és a Dining Guide Az év bárja címet is.

Luxuskoktélok és fúziós konyha

A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható.

 

Rédli Ádám

Célcsoportja a különleges, egyedi ízvilágú koktélokat kedvelő ínyencek – külföldiek és magyarok egyaránt. A bárban az ázsiai–magyar fúziós konyhát képviselő tapas jellegű ételeket szolgálnak fel, például tempurákat, bao gőzgombócokat. Csütörtökön élő jazz-, hétvégén bárzene hozza hangulatba a vendégeket.

A koktélokat a kézművesség és a luxus jellemzi, ritka hozzávalókkal, látványos show-elemekkel készülnek. Különleges technológiá­kat is alkalmaznak: a Cosmos fantázianevű italt például Paco-jettel krémesítik, és 3D nyomtatással készült Szaturnusz formájú pohárban szolgálják fel.

Összetevői: Ron Zacapa 23 rum, jázmin, rózsabors, barack és kókuszkrém.

Az exkluzivitás jegyében szoros kapcsolatot ápolnak helyi termelőkkel, például egy méhészettel is, amely kifejezetten a hotelnek gyárt mézet. A fenntarthatóság céljait szolgálja a szoros együttműködés is a szálloda konyhájával és cukrászatával: hatékonyan dolgoznak olyan alapanyagokból, amelyeket azok is használnak vagy használtak – így csökkenthetik hulladékaikat és szezonálisan tudnak gondolkodni.

A Múzsa koktéljainak jelentős része a Zwack Unicum portfólió termékeiből készül.

A Zwack Sándornak dedikált, hordóérlelt Unicum Riservával készült Zuzmós Negronit 2020 óta készítik, és a hotel minden Elit vendégének bekészítésként adják érkezéskor. //

Összetevői: Tanqueray , Unicum Riserva, vermut, olasz keserűk, tölgyfazuzmó.

Kapcsolódó cikkeink