Világszinten Budapesten
A főváros elitbárjai közé tartozik a Four Seasons Hotelben működő Múzsa, az 5 csillagos luxuskategória eklatáns hazai képviselője. Nemrégiben helyet kapott a Michelin Guide egyik legnagyobb konkurensének tekintett The World’s 50 Best Discovery listáján, de megkapta már Az év Four Seasons Hotel Bárja EMEA régió és a Dining Guide Az év bárja címet is.

Luxuskoktélok és fúziós konyha
A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható.

Rédli Ádám
Célcsoportja a különleges, egyedi ízvilágú koktélokat kedvelő ínyencek – külföldiek és magyarok egyaránt. A bárban az ázsiai–magyar fúziós konyhát képviselő tapas jellegű ételeket szolgálnak fel, például tempurákat, bao gőzgombócokat. Csütörtökön élő jazz-, hétvégén bárzene hozza hangulatba a vendégeket.
A koktélokat a kézművesség és a luxus jellemzi, ritka hozzávalókkal, látványos show-elemekkel készülnek. Különleges technológiákat is alkalmaznak: a Cosmos fantázianevű italt például Paco-jettel krémesítik, és 3D nyomtatással készült Szaturnusz formájú pohárban szolgálják fel.
Összetevői: Ron Zacapa 23 rum, jázmin, rózsabors, barack és kókuszkrém.
Az exkluzivitás jegyében szoros kapcsolatot ápolnak helyi termelőkkel, például egy méhészettel is, amely kifejezetten a hotelnek gyárt mézet. A fenntarthatóság céljait szolgálja a szoros együttműködés is a szálloda konyhájával és cukrászatával: hatékonyan dolgoznak olyan alapanyagokból, amelyeket azok is használnak vagy használtak – így csökkenthetik hulladékaikat és szezonálisan tudnak gondolkodni.
A Múzsa koktéljainak jelentős része a Zwack Unicum portfólió termékeiből készül.
A Zwack Sándornak dedikált, hordóérlelt Unicum Riservával készült Zuzmós Negronit 2020 óta készítik, és a hotel minden Elit vendégének bekészítésként adják érkezéskor. //
Összetevői: Tanqueray , Unicum Riserva, vermut, olasz keserűk, tölgyfazuzmó.
Kapcsolódó cikkeink
Stabilitás és stratégiai irányváltás a Zwack Unicumnál
Továbbra is a hazai prémium szeszesital-piac meghatározó szereplője a Zwack…
Tovább olvasom >220 felett: öt fesztiválozó fiatal nekivág a Hubertúra expedíciónak!
Június 20-án öt fiatal, rutinos túrázó indul Hubertus támogatásával egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >Fagylalttorta Disneylandben – A nap videója
Így készül a Miki egér torta a Disney Springs-i Amorette…
Tovább olvasom >