Világszinten Budapesten
A főváros elitbárjai közé tartozik a Four Seasons Hotelben működő Múzsa, az 5 csillagos luxuskategória eklatáns hazai képviselője. Nemrégiben helyet kapott a Michelin Guide egyik legnagyobb konkurensének tekintett The World’s 50 Best Discovery listáján, de megkapta már Az év Four Seasons Hotel Bárja EMEA régió és a Dining Guide Az év bárja címet is.

Luxuskoktélok és fúziós konyha
A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható.

Rédli Ádám
Célcsoportja a különleges, egyedi ízvilágú koktélokat kedvelő ínyencek – külföldiek és magyarok egyaránt. A bárban az ázsiai–magyar fúziós konyhát képviselő tapas jellegű ételeket szolgálnak fel, például tempurákat, bao gőzgombócokat. Csütörtökön élő jazz-, hétvégén bárzene hozza hangulatba a vendégeket.
A koktélokat a kézművesség és a luxus jellemzi, ritka hozzávalókkal, látványos show-elemekkel készülnek. Különleges technológiákat is alkalmaznak: a Cosmos fantázianevű italt például Paco-jettel krémesítik, és 3D nyomtatással készült Szaturnusz formájú pohárban szolgálják fel.
Összetevői: Ron Zacapa 23 rum, jázmin, rózsabors, barack és kókuszkrém.
Az exkluzivitás jegyében szoros kapcsolatot ápolnak helyi termelőkkel, például egy méhészettel is, amely kifejezetten a hotelnek gyárt mézet. A fenntarthatóság céljait szolgálja a szoros együttműködés is a szálloda konyhájával és cukrászatával: hatékonyan dolgoznak olyan alapanyagokból, amelyeket azok is használnak vagy használtak – így csökkenthetik hulladékaikat és szezonálisan tudnak gondolkodni.
A Múzsa koktéljainak jelentős része a Zwack Unicum portfólió termékeiből készül.
A Zwack Sándornak dedikált, hordóérlelt Unicum Riservával készült Zuzmós Negronit 2020 óta készítik, és a hotel minden Elit vendégének bekészítésként adják érkezéskor. //
Összetevői: Tanqueray , Unicum Riserva, vermut, olasz keserűk, tölgyfazuzmó.
Kapcsolódó cikkeink
Parázs helyzet
Az elmúlt évek inflációs hatása és az alapvető szükségletek drasztikus…
Tovább olvasom >Mantova: Olasz ízorgia, fűszerekkel
A Fratelli Mantova BBQ termékcsalád új szintre emeli a grillezést. Egész évben, akár grillsütő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Minden idők legjobb anyák napi pezsgőpromóciója – A nap képe
A Törley palackjainak nyakára került a budapesti üzletekben – közel…
Tovább olvasom >Extra-Dry Martini – A nap videója
Az extraszáraz Martini nem egy poén, inkább gin, mint koktél:…
Tovább olvasom >