Világelsők
A világon évente több ezer új italfajta kerül a polcokra – kiveszik ebből a mennyiségből a maguk részét az égetett szeszes italok is bőséggel. És bár azt gondolnánk, nincs új a nap alatt, a gyártóknak mindig sikerül egészen új dolgokkal is előhozakodniuk.
Amerikai létére búzából, és nem kukoricából készül a világ első „nagyüzemi” fehér whiskeyje, a Death’s Door. A hordóban csak rövid ideig érlelt ital első sorozatából mindössze 360 számozott palacknyi készült, és kizárólag Chicago és Wisconsin bárjai kaptak belőle.
Több szempontból izgalmasabb az ugyancsak egyedülálló, Açaí gyümölcsből készült, 30 százalék alkoholtartalmú ital, a VeeV. Különlegessége elsősorban abból áll, hogy alapanyaga az amazoni őserdők egyik pálmafajtáján terem – sokak szerint a legtökéletesebb étel a világon. Az egyik legjobb növényi antioxidáns, telis-tele van tápanyagokkal, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, és olyan étkezési rostokat, amelyek csökkentik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyét is. És hogy a brazil esőerdők érdekeinek védői se találjanak a VeeVben kivetnivalót, minden eladott palackból egy dollárnyi összeget az őserdők védelmére fordítanak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >