Világdöntőbe jutott két magyar séf a Global Chefs Challenge-en
A 2015. október 1. és 4. között megrendezésre kerülő a Gasztronómiai Világszövetség (WACS) közép-európai melegkonyhás döntőjén a hazánkat képviselő Elek Richárd felnőtt szakács kategóriában 2. helyezést, Hack Barnabás junior kategóriában 3. helyezést, Domonkos Dávid cukrász kategóriában 1. helyezést ért el.
Ezzel Elek Richárd (felnőtt szakács) és Domonkos Dávid (cukrász) bejutott a 2016-os WACS világdöntőbe, aminek a görögországi Thessaloniki lesz a házigazdája. A világdöntőn a gasztronómiai világszövetség 7 kontinentális régiójából 14 ország képviselteti magát felnőtt szakács kategóriában, junior szakács és cukrász kategóriában pedig 7.
2007-ben a WACS azzal a céllal hívta életre a Global Chefs Challenge versenyt, hogy lehetőséget teremtsen a több mint 100 tagország közel 10 millió séfje számára, hogy egy közös, élő, melegkonyhás verseny alkalmával megmérettethessék magukat világszinten. A világszövetség felépítésének megfelelően, középdöntőkből kerülnek ki minden alkalommal a legjobb séfek, akik hazai selejtezőjüket megnyerve, a legjobbnak bizonyulnak a kontinentális régiójukban is.
A versenymunka, azaz a menü összeállításakor a világszövetség központilag határozza meg a fogásonkénti fő alapanyagokat, melyeket kötelezően fel kell használniuk a versenyzőknek. Minden szakács versenyzőnek 3 óra áll rendelkezésre, hogy elkészítse a 3 fogásos menüjét (előétel – főétel – desszert), amelyet egymást követő 5 perces időeltolódásokkal tálalnak a zsűrinek. A cukrászok esetében a kötelezően előírt Valrhona csokoládét tartalmazó tányérdesszert mellé még egy legalább, szintén csokoládé fő alapanyagú, 60 cm magas artisztikai színvonalú díszmunkát is el kell készíteniük, amelyre összesen 6,5 óra áll rendelkezésre. A versenykiírás bővül a világdöntőben.
2015-ben Prága volt a házigazdája az eseménynek, valamint a PVA szakkiállítás, ahol közel 28.000 nm-en, több száz kiállító és közel 35.000 látogató jelent meg a vendéglátás és turizmus minden területéről.
A 2014-es luxembourgi kulináris világbajnokságon való magyar részvételhez hasonlóan, 2015-ben is támogatást vállalt a Nemzetgazdasági Minisztérium a magyar versenyzők részvételének biztosításában.
Kapcsolódó cikkeink
„A vállalkozások élni, fejlődni akarnak”
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >SZÉP-kártya: 49 milliárd forintos költés augusztusban, 5,5 százalékos növekedés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A jövő boltja már nyitva van
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Túl a kenyéren – Globális frontvonalak az alapélelmiszer-piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Visit Hungary: október 14-15. között nemzetközi turisztikai konferenciát tartanak Budapesten
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Pink kürtőskalácsokkal és desszertekkel nyit a 12. Kürtőskalács Fesztivál
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >