Vigyáznak az italunkra

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 06. 22:51

Az italfogyasztás, legalábbis az alkoholmenteseké, az emberi táplálkozás egyik legfontosabb része, ezért az élelmiszer- és vendéglátóiparnak biztonságos szomjoltókat kell előállítani és forgalmazni. Ennek egyik alapkövetelménye a célirányos termékellenőrzés, amellyel a vásárlói megelégedettségen túlmenően saját érdekeiket is képviselhetik mind a vendéglátók, mind az előállítók.

Az SGS Hungária Kft. a gyümölcslevek és más alkoholmentes italok esetében számtalan módszerrel segítheti elő a vállalatok termékellenőrzését. Gyümölcslevek, nektárok és gyümölcsitalok esetében a termékek szárazanyag-tartalmát javasolt górcső alá venni, s az így kapott eredményből a termék minőségére lehet következtetni. Minden gyümölcslé és üdítőital forgalmazását megelőzően kötelező ellenőrizni az egyes mikroorganizmusok jelenlétét is, amellyel az italok biztonságossága garantálható. Mindig javasolt persze egy érzékszervi bírálat elvégezése is (azaz a kóstolás), hogy a kémiai és biológiai paraméterek mellett a termékek ízvilágáról is képet kaphassanak, mielőtt eladásra kínálnak egy terméket. (X)

Kapcsolódó cikkeink