Viator étterem
Azt már megszokhattuk, hogy az ország némely apátságában jó borok készülnek – most már láthatjuk, hogy ezek marketingesei ugyanazokra a következtetésekre jutnak, mint a világi borászatoké.Például, hogy a sikeres borpincékre vendéglátást is lehet alapozni. Talán nem tűnik blaszfémiának, ha azt mondjuk, a Szent Benedek-i elv kihangsúlyozása: „mindenkit úgy fogadjatok, mint Krisztust saját magát”, PR-nek sem rossz.

Viator, Pannonhalma
Az apátsági Viator étterem megnyitásával Pannonhalmát családbarát hellyé reméli változtatni a Bencés Főapátság. Kulturális közeget álmodtak, amelynek része az étterem is fűszerkerttel, modern konyhatechnológiával, és legfőképpen egy jó szakáccsal, aki a Lou Lou-t és az Onixot is megjárta.
A munkatársakat is igénnyel választották: a jelentkezők közül negyvenen kéthetes kurzuson vettek részt, ezután került kiválasztásra a szükséges 20 ember. Az étlap modern és egyszerű, a szezonális alapanyagokból készített fogások a magyar és a mediterrán konyha klasszikusai 21. századi iskolázásban. A kilátás az apátságra pedig pazar!
Viator étterem, Pannonhalma, Kosaras domb
Tervezés: Dick Sikkes (Hollandia)
Konyhafőnök: Gyurik Gábor
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az utazás jövője: mesterséges intelligencia válthatja le az utazási irodákat
A turizmus világszerte robbanásszerűen növekszik, különösen Ázsiában, ahol a bővülő…
Tovább olvasom >Nyári nosztalgia – A nap képe
Időszerű képsorozat: sörreklámok, amik között a legújabb is vagy 60…
Tovább olvasom >