Viator étterem
Azt már megszokhattuk, hogy az ország némely apátságában jó borok készülnek – most már láthatjuk, hogy ezek marketingesei ugyanazokra a következtetésekre jutnak, mint a világi borászatoké.Például, hogy a sikeres borpincékre vendéglátást is lehet alapozni. Talán nem tűnik blaszfémiának, ha azt mondjuk, a Szent Benedek-i elv kihangsúlyozása: „mindenkit úgy fogadjatok, mint Krisztust saját magát”, PR-nek sem rossz.
Az apátsági Viator étterem megnyitásával Pannonhalmát családbarát hellyé reméli változtatni a Bencés Főapátság. Kulturális közeget álmodtak, amelynek része az étterem is fűszerkerttel, modern konyhatechnológiával, és legfőképpen egy jó szakáccsal, aki a Lou Lou-t és az Onixot is megjárta.
A munkatársakat is igénnyel választották: a jelentkezők közül negyvenen kéthetes kurzuson vettek részt, ezután került kiválasztásra a szükséges 20 ember. Az étlap modern és egyszerű, a szezonális alapanyagokból készített fogások a magyar és a mediterrán konyha klasszikusai 21. századi iskolázásban. A kilátás az apátságra pedig pazar!
Viator étterem, Pannonhalma, Kosaras domb
Tervezés: Dick Sikkes (Hollandia)
Konyhafőnök: Gyurik Gábor
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >