Viator étterem
Azt már megszokhattuk, hogy az ország némely apátságában jó borok készülnek – most már láthatjuk, hogy ezek marketingesei ugyanazokra a következtetésekre jutnak, mint a világi borászatoké.Például, hogy a sikeres borpincékre vendéglátást is lehet alapozni. Talán nem tűnik blaszfémiának, ha azt mondjuk, a Szent Benedek-i elv kihangsúlyozása: „mindenkit úgy fogadjatok, mint Krisztust saját magát”, PR-nek sem rossz.

Viator, Pannonhalma
Az apátsági Viator étterem megnyitásával Pannonhalmát családbarát hellyé reméli változtatni a Bencés Főapátság. Kulturális közeget álmodtak, amelynek része az étterem is fűszerkerttel, modern konyhatechnológiával, és legfőképpen egy jó szakáccsal, aki a Lou Lou-t és az Onixot is megjárta.
A munkatársakat is igénnyel választották: a jelentkezők közül negyvenen kéthetes kurzuson vettek részt, ezután került kiválasztásra a szükséges 20 ember. Az étlap modern és egyszerű, a szezonális alapanyagokból készített fogások a magyar és a mediterrán konyha klasszikusai 21. századi iskolázásban. A kilátás az apátságra pedig pazar!
Viator étterem, Pannonhalma, Kosaras domb
Tervezés: Dick Sikkes (Hollandia)
Konyhafőnök: Gyurik Gábor
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >