Veszélyes garnélarák került forgalomba – visszahívást rendeltek el
Állatgyógyászati szermaradékot találtak vietnámi eredetű fagyasztott garnélanyársban, amely Magyarországon is forgalomba került. A hatóság és a forgalmazók azonnali visszahívást rendeltek el, a termék fogyasztása nem biztonságos – figyelmeztet az NFKH és a RASFF európai riasztási rendszere.
- Termék neve: Garnélanyárs fehérlábú ostorgarnélával, hozzáadott vízzel és jégréteggel
- Márka: Ben’s Easy Kitchen
- Kiszerelés: 800 g, fagyasztott
- Minőségmegőrzési idő: 2025.11.26., 2025.12.16., 2025.12.18.
- Tételszám: QNLCOM-3367
Forgalmazó Magyarországon: Fjordin Kft. és Matusz-Vad Zrt.
Importőr: BML Food Group Holland BV.
Exportőr: Q N L Company Limited (Vietnám)
A termékben állatgyógyászati szermaradékot mutattak ki – ezek olyan anyagok, amelyek a tengeri állatok kezeléséhez kapcsolódhatnak, de emberi fogyasztásra nem megengedettek. A termék fogyasztása kockázatot jelenthet az egészségre, ezért azt semmiképp ne együk meg, ha van belőle otthon.
Kapcsolódó cikkeink
NKFH: hársfavirág teát hívott vissza a Spar
A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. hársfavirág teát hívott vissza esetleges…
Tovább olvasom >Gyorsfagyasztott szilva visszahívását kezdeményezte növényvédőszer-maradék jelenléte miatt a fogyasztóvédelmi hatóság
A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) kezdeményezte a Sprint…
Tovább olvasom >Popcornt hívtak vissza a forgalomból nem megfelelő vegyi anyag tartalmú csomagolóanyaga miatt
A csomagolóanyagban határérték feletti vegyületek, úgynevezett PFOA és PFDA prekurzorok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >