Versenyre kelnek a balatoni éttermek: mi lesz az év strandétele?
Idén is szavazni lehet az év strandételére, amelyek között a klasszikus büfékínálatból a sült kolbász, a lángos és a palacsinta is nyerő lehet, másképp elkészítve, mint azt megszoktuk – számolt be róla a Magyar Nemzet.
Ahogy azt Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője, a strandételverseny ötletgazdája, szervezője meséli, már hat éve indították el a balatoni gasztronómiai forradalom élharcosai a BeachFood-kampányt. Ennek lényege és célja, hogy a balatoni büfék, bisztrók, vendéglők a mirelit alapanyagokból készült ételek helyett helyi alapanyagok felhasználásával előállított különlegességeket kínáljanak a vendégeknek.
Külön kitért a megmérettetésre is, mint mondta a strandételverseny idén háromfordulós lesz.
Az első körben a strandbüfék, bisztrók vendégei ajánlhatnak a Facebookon, kommentben vagy e-mailben olyan ételeket, amelyek megfelelnek a kritériumoknak a június 20-i határidőig.
Ezekből az ajánlásokból áll majd össze a versenyben részt vevő büfék és ételek listája.
A harmadik körben pedig a Balatoni Kör és a We Love Balaton.hu stábja pontozza a meglátogatott helyeket.
Az év strandétele elkészítésében hangsúlyos a regionális alapanyagok aránya, jó az ár-érték aránya és dizájnos a megjelenése. A döntőbe a legmagasabb pontszámot elért hat strandbüfé kerül, ahol a továbbiakban az ételekre helyeződik a hangsúly. A döntőbe jutott üzleteknek július 2-ig meg kell nevezni a bírálatra javasolt ételt, amelynek helyezéséről a gasztronómiai szakemberekből, újságírókból és a Balatoni Kör tagjaiból álló zsűri már aznap dönt
– számolt be róla a portál.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >