Velencei-tó kapuja
A légkondicionált Velence Korzó üzlethelyiségei ugyan tök üresek – nem jósolhatjuk meg, mit adnak majd hozzá a hely vendéglátásához –, de amiről nem tudunk, az nem fáj: a környezet kimondottan kulturált, a parkolás és a strand, legalábbis egyelőre, ingyenes.
A 21. századi környezetben a gasztronómia merő anakronizmus: a 20. századot idézi – kár, hogy a street food kifejezés mintájára még nem alkották meg a strand food kifejezést, akkor talán azt is megpróbálná valaki megreformálni. Hekk, sült kolbász, palacsinta, hamburger szinte mindegyik bódéban kapható – nem csoda, hiszen az üzletek „dekorációjának” vizuális elemeit látva, vélhetően sok büfében ugyanaz a tulajdonos határozza meg a választékot. Volt részünk jó ízekben is, de az olyanok, mint az íztelen virsli vagy a panírozott csirkedarálék a burgerben könnyen elveszik az ember kedvét a kóstolgatástól. Az árak a magyar strandátlagot hozzák: húsokból, kolbászokból, halakból átlagban 3–400 forintba kerül 10 dkg, a sajtos-tejfölös lángos 600, a gyrostál 1250 forint. A mainstream sörök 350–390, a prémiumkategóriába tartozók 400–600 forint között érhetőek el, és egy helyen, luxuskategóriaként kapható a belga Kriekből is, 950 forintért egy korsónyi. Két gombóc fagylaltot 300–500 forint között kínálnak, nagyon különböző minőségben. A lassú kiszolgálás miatt hétvégi kánikulában 40-50 perc is lehet a sorban állás.
Velence, Tópart utca
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >