Velencei-tó kapuja
A légkondicionált Velence Korzó üzlethelyiségei ugyan tök üresek – nem jósolhatjuk meg, mit adnak majd hozzá a hely vendéglátásához –, de amiről nem tudunk, az nem fáj: a környezet kimondottan kulturált, a parkolás és a strand, legalábbis egyelőre, ingyenes.
A 21. századi környezetben a gasztronómia merő anakronizmus: a 20. századot idézi – kár, hogy a street food kifejezés mintájára még nem alkották meg a strand food kifejezést, akkor talán azt is megpróbálná valaki megreformálni. Hekk, sült kolbász, palacsinta, hamburger szinte mindegyik bódéban kapható – nem csoda, hiszen az üzletek „dekorációjának” vizuális elemeit látva, vélhetően sok büfében ugyanaz a tulajdonos határozza meg a választékot. Volt részünk jó ízekben is, de az olyanok, mint az íztelen virsli vagy a panírozott csirkedarálék a burgerben könnyen elveszik az ember kedvét a kóstolgatástól. Az árak a magyar strandátlagot hozzák: húsokból, kolbászokból, halakból átlagban 3–400 forintba kerül 10 dkg, a sajtos-tejfölös lángos 600, a gyrostál 1250 forint. A mainstream sörök 350–390, a prémiumkategóriába tartozók 400–600 forint között érhetőek el, és egy helyen, luxuskategóriaként kapható a belga Kriekből is, 950 forintért egy korsónyi. Két gombóc fagylaltot 300–500 forint között kínálnak, nagyon különböző minőségben. A lassú kiszolgálás miatt hétvégi kánikulában 40-50 perc is lehet a sorban állás.
Velence, Tópart utca
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >