Velence, az Etyek-Budai borvidék kincse
Az Etyek-Budai borvidék figyelemre méltó régiója Velence – sokáig ismeretlen terület volt szőlő- és bortermelés szempontjából, pedig a Velencei-tó közelségének köszönhetően kedvező adottságokkal rendelkezik: Pázmánd, Nadap, Sukoró és Pákozd gránitos talaja, valamint a déli parti agárdi szőlőterületek talaja is kiváló minőségű. A terület különlegessége, hogy mivel a móri borvidék felől hűvösebb fuvallatok áramlanak, a borok elengedhetetlen kellékei, a savak nem égnek el. Ennek köszönhetően az itteni borokra jellemző a szép savgerinc.
Új márkaként jelenik meg most az Ital Magyarország Kft. által forgalmazott Velence bor: egy öt borból álló kollekció, amely Irsai Olivért, Cserszegi Fűszerest, Zöld Veltelinit, Velence Fehér Cuvée-t, Rosé Cuvée-t tartalmaz. Közülük az Irsai Olivér és a Rosé Cuvée kiválóan szerepelt a 2017-es VinAgora Nemzetközi Borversenyen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >