Velence, az Etyek-Budai borvidék kincse
Az Etyek-Budai borvidék figyelemre méltó régiója Velence – sokáig ismeretlen terület volt szőlő- és bortermelés szempontjából, pedig a Velencei-tó közelségének köszönhetően kedvező adottságokkal rendelkezik: Pázmánd, Nadap, Sukoró és Pákozd gránitos talaja, valamint a déli parti agárdi szőlőterületek talaja is kiváló minőségű. A terület különlegessége, hogy mivel a móri borvidék felől hűvösebb fuvallatok áramlanak, a borok elengedhetetlen kellékei, a savak nem égnek el. Ennek köszönhetően az itteni borokra jellemző a szép savgerinc.
Új márkaként jelenik meg most az Ital Magyarország Kft. által forgalmazott Velence bor: egy öt borból álló kollekció, amely Irsai Olivért, Cserszegi Fűszerest, Zöld Veltelinit, Velence Fehér Cuvée-t, Rosé Cuvée-t tartalmaz. Közülük az Irsai Olivér és a Rosé Cuvée kiválóan szerepelt a 2017-es VinAgora Nemzetközi Borversenyen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >