Végre van elnöke a Gasztronómiai Szövetségnek – beszélgetés Krivács Andrással
Krivács Andrást, a fiatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei üzletembert választotta elnökének a Magyar Gasztronómiai Szövetség vezetősége a szervezet március végi soron kívüli tisztújító küldött közgyűlésén. Az ifjú elnök a recesszió idején is sikeresen működő baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ szállodaigazgató-tulajdonosa – ellenfele a meggyőző győzelmet hozó szavazásnál Farkas József, egy másik hoteltulajdonos, „séf-oldalról” pedig egy ugyancsak fiatal, ambiciózus szakember, Merczi Gábor, a Gundel séfje volt.
Számított az eredményre?
Reggel még a megválasztásomat sem tartottam túl valószínűnek, nemhogy ilyen hízelgő arányt a szavazásnál! Azt gondoltam, egy óriási országos szakmai szervezetnek inkább budapesti vezetőre lenne szüksége. Úgy tűnik, a többség bízott bennem és a 21. századi kommunikációs eszközökben.
Kik jelölték?
Tudtommal jelöltek a fővárosból, Kelet-Magyarországról és a Schnitta Sámuel Éttermi Bizottságból is, de a szavazásból látszik, hogy sokakat sikerült menet közben magam mellé állítanom.
Mik lesznek az első lépései?
Két évre választottak; egyelőre ekkora időszakra tudok tervezni. Szeretném egy önmagát fenntartó szervezetté fejleszteni az MNGSz-t. Úgy gondolom, érdemes valamiféle fiatalításban is gondolkodni, és újraindítani a védnöki táblás éttermek projektjét.
Úgy gondolom, Magyarországon egyetlen fajta nemzeti gasztronómia létezik, ennek megfelelően mindent meg akarok tenni a szakma egységességéért. Az úgynevezett gasztronómiai kerekasztal keretei között tevékeny részt fogok vállalni abban, hogy a ma még széthúzó szakmai szervezetek egymás mellé üljenek, munkájukba lehetőleg bevonva az illetékes kormányzati szervezeteket is. Optimális esetben két év múlva – persze közös munka eredményeképpen – nem különféle érdekek fognak egymás ellen feszülni, hanem a szervezetek a hatékonyság jegyében elosztják majd egymás között a szakmai feladatokat.
Bírja majd együtt az MNGSz és a saját vállalkozásának vezetését?
A szövetségben jó vezetői stáb fog együtt dolgozni, a családommal pedig megbeszéltem, hogy a szállodával kapcsolatos feladataimnak egy részét átvállalják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >