Veggie Express
A Magyarországra látogató külföldiek körében a nálunk megszokottnál sokkal népszerűbb az egészségtudatos életmód, a vegetáriánus étkezés. Ezért döntött úgy a Veggie Express egyik tulajdonosa, hogy Budán már bizonyított koncepcióját új – szintén több mint egy évtizede ezt az étkezést választó – társakkal sikerre viszi a Belvárosban is. Az új vendéglátóhely ráadásul a legkeményebb ágazat, az úgynevezett „vegan” stílus képviselője. Itt a konyhán kizárt bármiféle állati alapanyag felhasználása, így a húsok mellett a tojás és a tejtermékek is hiányoznak. Ugyanakkor bizonyítani próbálják, hogy ezek nélkül is lehet házias ízeket létrehozni. A feladat nem könnyű, mert ilyen irányú képzés még nincs Magyarországon, de a sokéves gyakorlat komoly tapasztalatokkal vértezte fel a menedzsmentet és a konyhafőnököt. Így aztán van itt minden a brassóitól a lasagnéig. Tucatnyi meleg étel, levesek, főzelékek, gyümölcslevek – palackozott és frissen facsart kivitelben is –, ásványvizek és a teljes illúzió kedvelőinek alkoholmentes malátasör. Hamarosan a legújabb trend, a lúgos kémhatású ételek is megjelennek a Veggie Express étlapján.
Konyhafőnök: Horváth Dávid
Tervező: Ács Andrea
Budapest V., Kristóf tér 3.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyar-izraeli turisztikai kapcsolatok erősek
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta Hájim Kac izraeli…
Tovább olvasom >2024 vendéglőse
Idén az Év Vendéglőse díjat Rácz Mihálynak, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Világszintű megaprodukciót valósít meg a magyar rendezvényszervező cég
Ötórás Depeche Mode koncertet állít színpadra egy magyar rendezvényszervező cég,…
Tovább olvasom >