Végéhez közeledik az ECR élelmiszerhulladék-megelőzési kihívása
Az ECR Community Shrink & OSA Group bejelentette, hogy hamarosan befejeződik az élelmiszerhulladék keletkezését megelőző kihívása. A csoport kétnapos Sell More, Waste Less meetinget tart júniusban Brüsszelben, amelyen öt innovatív start-up mutatja be az élelmiszerhulladék-kezeléssel kapcsolatos fejlesztéseit Európa vezető kiskereskedő-láncainak, köztük a Tesconak és a Lidlnek is.
A kihívás során öt nagy témára fókuszáltak a szervezők: az ellátási lánc láthatóságára, a raktározási körülmények optimalizálására, a szavatossági idő meghosszabbítására, a csökkentéseke és a többletáru újrafelhasználására.
A júniusi találkozót követően számos pilot workshopra kerül majd sor, amelynek lényege, hogy a fent említett startupok technológiáit bevezessék a kiskereskedelembe. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Havi ügy, közös felelősség: tescós vásárlással segíthetünk azoknak, akiknek nem telik menstruációs termékekre
Május 28-án, a menstruációs higiénia világnapján a Tesco arra hívta…
Tovább olvasom >Talajmegújító kísérleti mezőgazdasági programot indít a FrieslandCampina, a Lidl és a ReGeNL
A FrieslandCampina, a Lidl és a holland ReGeNL közösen indítanak…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Natur’A kenyércsalád
A Lantmännen Unibake legújabb márkája, a Natur’A kenyércsalád innovatív termékekkel…
Tovább olvasom >Häagen-Dazs „A város esszenciája” jégkrémkollekció
Az egyetlen jégkrémválogatás, amely elmerít a világ ikonikus városaiban, megidézve…
Tovább olvasom >