Végéhez közeledik az ECR élelmiszerhulladék-megelőzési kihívása
Az ECR Community Shrink & OSA Group bejelentette, hogy hamarosan befejeződik az élelmiszerhulladék keletkezését megelőző kihívása. A csoport kétnapos Sell More, Waste Less meetinget tart júniusban Brüsszelben, amelyen öt innovatív start-up mutatja be az élelmiszerhulladék-kezeléssel kapcsolatos fejlesztéseit Európa vezető kiskereskedő-láncainak, köztük a Tesconak és a Lidlnek is.
A kihívás során öt nagy témára fókuszáltak a szervezők: az ellátási lánc láthatóságára, a raktározási körülmények optimalizálására, a szavatossági idő meghosszabbítására, a csökkentéseke és a többletáru újrafelhasználására.
A júniusi találkozót követően számos pilot workshopra kerül majd sor, amelynek lényege, hogy a fent említett startupok technológiáit bevezessék a kiskereskedelembe. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
A kormány támogatja a magyar borászat megújulását és hagyományainak megőrzését
Régóta a mezőgazdaság zászlóshajójaként tekintünk a mindig megújulni képes borágazatra,…
Tovább olvasom >A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >Újabb 320 millió forinttal gyorsít a Cleango mobil autómosó
Zöld innováció magyar módra. 100 millió forint friss tőkebevonással és…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Burn Narancs
A tűz megszelídítése megváltoztatta az emberiséget, és kiemelt minket a…
Tovább olvasom >Új ízek, új méretek – a Tarka most még több!
Bővül a Tarka tejtermékcsalád! Az igen kedvelt kisebb, 125 g-os…
Tovább olvasom >NESQUIK STRAWBERRY MILK-MIX: EPRES ÍZŰ ÍZESÍTŐ ITALPOR 350 G
Jólesne a nyári hőségben egy frissítő, gyümölcsös ízű ital? A…
Tovább olvasom >