Varga Mihály: az idén 4-4,5 százalékos lehet a növekedés
A pénzügyminiszter szerint ha húsvét után, megfelelő átoltottság esetén nyitni lehet, akkor van remény arra, hogy a magyar gazdaság a tavalyi év 5 százalékos visszaesése után az idén 4-4,5 százalékos növekedést érjen el.
Varga Mihály erről pénteken beszélt egy más témában tartott online sajtótájékoztatón.
A pénzügyminiszter kijelentette: a korábbi prognózisokat nem kell felülvizsgálni, a második negyedévben jelentős változás történhet, és arra számítanak, hogy az előző év azonos időszakához képest az idei második negyedévben kétszámjegyű növekedés lehet.
Varga Mihály elmondta, a koronavírus járvány harmadik hullámának szigorító intézkedései lelassítják a gazdaság visszaépülését. A kormány most is segíteni kívánja a bezárás átmeneti időszakában nehéz helyzetbe került vállalkozásokat. A korábban támogatásban részesült ágazatokban működő cégek továbbra is megkapják a lehetőséget, de lesznek új érintett területek is. A Pénzügyminisztériumban most véglegesítik annak a rendeletnek a szövegét, amely szabályozza, hogy mely területek, milyen formában élhetnek a támogatási lehetőséggel – tette hozzá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Varga Mihály: a gazdasági stabilitás a legfontosabb
Varga Mihály, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) frissen kinevezett elnöke…
Tovább olvasom >A GKI 2025-ben 2-2,5%-os gazdasági növekedést vár
A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2025-re 2-2,5%-os GDP-növekedést prognosztizál, amely a…
Tovább olvasom >Hogyan alakul a világgazdaság idén?
Az Egyesült Államok növekedése stabil, Európa és Kína újabb kihívásokkal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >