Varázsolj mexikói hangulatot a kánikulába!
Úgy tűnik a tikkasztó hőség idén sem kerül el minket, de akár hiszed, akár nem, ennek is van jó oldala! Kis kreativitással hosszú repülőút, macerás csomagolás és nyelvi nehézségek nélkül is élvezheted a mexikói hangulatot. A hőmérséklet már adott, az élmény azonban csak néhány tequilás, jeges koktéllal lehet teljes.
Idén nyáron leáldozik a shotok kora, helyüket pedig a hűsítő long drinkek veszik át. A mexikóiak kedvenc 100% kék agavéból készült tequilájából, néhány egyszerű hozzávalóval akár otthon is könnyedén frissítő koktélokat készíthetsz. Íme három egyszerű recept, amelyekkel pillanatok alatt megidézheted a mariachi zenészek és sombrerók hazáját.
Orange mariachi
Hozzávalók: 5 cent el Jimador Blanco, 3 cent cukor-lime szirup, 1 dl narancslé, narancs a díszítéshez
Az összetevőket tedd egy jéggel teli shakerbe, és rázd össze jó alaposan. Egy magas falú pohárba dobj néhány jégkockát, öntsd rá a koktélt, végezetül pedig díszítsd néhány narancsgerezddel!
Cactus kicker
Hozzávalók: 4,5 cent el Jimador Blanco, 1,5 cent Midori (sárgadinnye likőr), 8 cent ananászlé, 3 cent cukor-lime szirup
Az előbbihez hasonlóan a hozzávalókat egy jéggel teli shakerben mixeld jól össze. Öntsd jeges pohárba, díszítésként pedig használj narancshéjat.
Margarita forever
Hozzávalók: 4 cent el Jimador Blanco, 2 cent Cointreau, 1 cent lime juice
Az egyik legismertebb koktélt is pofonegyszerű elkészíteni. Itt sincs szükség különösebb trükkre, az összes hozzávalót öntsd shakerbe, és rázd össze jól! Az italt töltsd margaritás pohárba (a pohár szájára opcionálisan sót is tehetsz). A frissítő koktélt pedig koronázd meg egy lime szelettel.
Az el Jimador a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyaszd te is felelősséggel!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >