Uzsonnásdoboz ötletekkel nyitott a Magyar Ízek Őszi Vására
Nagy érdeklődéstől övezve, több száz kézműves ínyencséget felvonultatva nyitott meg a Magyar Ízek Őszi Vására szombaton a Várkert Bazárban. A legízesebb húsáruk, tejtermékek, krémek, vad- és haltermékek, mézek, lekvárok, édességek, szörpök, olajak és természetesen sör-, pálinka- és borkülönlegességek is megtalálhatók a színes felhozatalban. A szervezők a Vissza az iskolába! programjuk keretében nagy hangsúlyt fektettek a gyermekek étkeztetésére: minta uzsonnásdobozokban szakértői menüjavaslatokat állítottak össze az egészséges és finom, ellenőrzött forrásból származó kézműves termékekből. A rendezvényre a belépés egész hétvégén ingyenes!
A Magyar Ízek Őszi Vására ezúttal nem csak az igazi kistermelői finomságokat, klasszikus magyar ízeket kedvelőket szólította meg egész hétvégén tartó programjával, hanem az egészségtudatos vásárlókat is. Külön figyelmet fordítottak a szülőkre és gyermekeikre: szakértői ajánlásokat állítottak össze arra, hogy mit és milyen mennyiségben érdemes az iskolások tízórais és uzsonnadobozába tenni a mustra felhozatalából.
Talán nem is gondolnánk, hogy milyen széles választékban találhatók meg itt a hozzáadott anyag, színezék- és cukormentes, gyakran természetes, gyümölcsalapú édesítéssel ellátott termékek, pedig a kézműves sajt és tejtermékek, természetes összetevőjű zöldségkrémek, szószok, alacsony cukortartalmú házilekvárok, gombakészítmények, mézek, reformédességek, liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsök, müzliszeletek, valódi sonkák, magvak és bogyók, salátaolaj keverékek, haláruk és még sorolhatnánk, hogy mi minden, mind megfelelnek a követelményeknek.
Így a Magyar Ízek Őszi Vásárára érdemes együtt érkezni a családnak. A termelők majd minden pultnál kóstolóval várják a látogatókat, a kisebb és nagyobb diákok ráadásul a KukTanoda Gyermek Főzőiskola vidám, ingyenes programján maguk is kitanulhatják az ételkészítés csínját-bínját, a közösen elkészített süteményt vagy kenyérlángost pedig a jól végzett munka örömével el is fogyaszthatják.
„A Magyar Ízek Őszi Vására a 78. OMÉK előrendezvényeként, az Agrármarketing Centrum és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával mutathatja be a mintegy 70 kistermelő hamisítatlan hazai kínálatát. Ezzel az együttműködéssel hatékonyabban és aktívabban tudjuk segíteni a hazai kkv-szektort és tudjuk promótálni a kiváló minőségű magyar termékeket” – emelte ki Pap Krisztián, a Magyar Ízek alapítója.
A két hét múlva esedékes 78. OMÉK-on, a Hungexpo és a Kincsem Park területén gyermekprogramok, kertészeti bemutató, Civil Tér, Biosziget, gép- és állatbemutatók mellett számtalan izgalmas koncerttel és népzenei fellépővel számolhatnak az érdeklődők.
A Magyar Ízek Őszi Vásárnak együttműködő partnere a Várkert Bazár.
PROGRAMAJÁNLÓ
Magyar Ízek Őszi Vására – Vissza az iskolába!
Időpont: 2017. szeptember 9-10.
Nyitva tartás:
2017. szeptember 9., szombat 10:00-20:00
2017. szeptember 10., vasárnap 8:00-18:00
Helyszín: Várkert Bazár (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.)
Web: http://www.facebook.com/events/319648991831739/?fref=ts ; www.facebook.com/magyarizek
Kapcsolódó cikkeink
NGM: már több mint félszáz cég fejlesztési terveiről született döntés a Demján Sándor Tőkeprogramban
Brüsszel nyomásgyakorlása ellenére a kormány mindent megtesz a hazai kkv-k…
Tovább olvasom >Új lendület a vidéki vállalkozásoknak: kamatmentes hitellel segít a kormány
Július 15-től új lehetőséggel bővült a KKV Technológia Plusz Hitelprogram:…
Tovább olvasom >A családi vállalatok soha nem látott mértékben fektetnek hangsúlyt az innovációra
Az innováció vezető szerepet kap a családi vállalkozások életében a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Online is elérhetők a Beauty Expo előadásai
A május 23–24-én megrendezett 4. Rossmann x Krémmánia Beauty Expo…
Tovább olvasom >Könnyek a vízben segélykoncert szeptemberben, a jótékonysági akció folytatódik
A nagy hőségre való tekintettel az ősz elejére halasztották a…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >