USA: sok fogyasztó nincs tisztában az „organikus” minősítés jelentésével
Az élelmiszerek csomagolásán megjelenő számos jelölés csökkentheti az USDA által kiadott organikus minősítés értékét – állítja Tom Chapman, az amerikai Organic Trade Association (OTA) társigazgatója.
Az OTA és az Euromonitor International 2024 októberében az élelmiszercímkékkel kapcsolatban végzett kutatása szerint bár az amerikai fogyasztók többsége ismeri a „helyi”, „természetes” és „organikus” jelzéseket, gyakran nagyobb jelentőséget tulajdonítanak az olyan állításoknak, mint „mentes” és „antibiotikum nélkül nevelt”, mint az „organikus” minősítésnek.
A több mint 2500 fő bevonásával készült felmérés rávilágított arra, hogy sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy az organikus minősítés eleve kizárja a szintetikus hormonok, antibiotikumok, GMO-k és szintetikus növényvédő szerek alkalmazását. Az organikus termékek egészségügyi előnyeit a fogyasztók fontosabbnak tartják a környezeti előnyöknél, különösen a fiatalabb generációk körében.
A kutatás megállapította, hogy a Gen Z tagjai minden jövedelmi szinten hajlandóak többet fizetni az organikus termékekért, és az ő vásárlásaik a piac fő mozgatórugói. Az amerikai fogyasztók körében az USDA organikus címkéje minősül a legmegbízhatóbb (74%) és legismertebb (60%) jelölésnek. Az eredmények alapján kiemelkedő lehetőség rejlik a szektor számára a fogyasztók szélesebb körű tájékoztatásában arról, mit is jelent pontosan az organikus minősítés és milyen előnyöket kínál.
Kapcsolódó cikkeink
Saját marhahúsüzemet nyitott a Walmart az USA-ban
A Walmart megnyitotta első, teljesen saját tulajdonú és üzemeltetésű marhahús-feldolgozó…
Tovább olvasom >17 millió dolláros beruházással erősít Houstonban az Anheuser-Busch
Az Anheuser-Busch újabb 17 millió dollárt fordít houstoni sörgyárára, ezzel…
Tovább olvasom >Egyre több vásárló nézi meg tüzetesen az élelmiszercímkéket
Egy friss amerikai felmérés szerint a vásárlók nagy része a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk
Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar…
Tovább olvasom >Zsugorinfláció: adatbázis indul a kisebb kiszerelésekről
A fogyasztók könnyen hozzáférhető, megbízható és folyamatosan frissülő forrásból tájékozódhatnak…
Tovább olvasom >Támad a Temu: az online diszkontóriás betörne az európai élelmiszerpiacra is
A kínai Temu online piactér az olcsó elektronikai és ruházati…
Tovább olvasom >