Ursula von der Leyen: az agrár-élelmiszeriparnak hosszú távú perspektívára van szüksége
Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára, kiszámítható fejlődésre van szüksége, ezért az Európai Unió stratégiai párbeszédet indít a mezőgazdaság jövőjéről – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön egy brüsszeli konferencián.

(Fotó: Pixabay)
Ursula von der Leyen hangsúlyozta, az EU-nak új utakat, közös és tartós megoldásokat kell találnia a mezőgazdaságot érintő egyre sokasodó kihívásokra és problémákra, ezért a brüsszeli testület párbeszédre hívja a szektor szereplőit. „Szeretnénk meghallgatni önöket, és felkérni arra, hogy közösen vitassuk meg és dolgozzunk ki forgatókönyveket az európai mezőgazdaság jövőjére vonatkozóan” – fogalmazott.
Tájékoztatása szerint a párbeszéd célja, hogy az EU az érintett szereplőkkel új megoldásokat találjon a gazdálkodók életszínvonalának növelésére és a vidéki élet vonzerejének fokozására
Választ kell találni arra, miként lehet fenntartható a mezőgazdaság és javítható Európa élelmezési rendszere egy versenyképes, virágzó jövő érdekében. Konszenzusra és közös elképzelésekre van szükség – mondta. Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára van szüksége, hogy szembenézzen a piacokat terhelő és a megélhetést veszélyezetető kihívásokkal – emelte ki végezetül az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette: az agrárium szereplői tisztességes díjazást érdemelnek. Az EU célja, hogy támogassa a termelők megélhetését és szavatolja Európa élelmezésbiztonságát – tette hozzá Ursula von der Leyen.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Országszerte tart az aratás, hazánk kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Százötven kistermelő nyitja meg kapuit a Nyitott Porta Napok rendezvénysorozat részeként
Több mint százötven családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >