Unilever-Holobiome együttműködés
Az Unilever és a Holobiome kutatási együttműködése olyan élelmiszer-összetevők feltárását célozza, melyek képesek a tápcsatornában élő és a legújabb kutatások szerint az aggyal neurotranszmitterek útján közvetlenül kommunikálni képes baktériumokkal interakcióba lépni. A hosszú távú törekvés az, hogy az Unilever portfóliójában megtalálható bizonyos termékekben és frissítőkben megnöveljék ezen összetevők arányát annak érdekében, hogy a belekben lévő nyugtató hatású egyes neurotranszmitterek szintje megemelkedjen, ezáltal pedig fokozzák a mentális jóllétet.
Az átvilágítási folyamat prebiotikus potenciállal rendelkező összetevők azonosítását célozza. Az Unilever termékeiben használt számos összetevő – így élelmi rostok és polifenolok – prebiotikumnak minősülnek.
Az eredmények 2022 végére valószínűsíthetők.
Kapcsolódó cikkeink
Drasztikus lépés az Unilevernél: 3200 európai álláshely megszüntetése várható 2025-ig
Az Unilever radikális döntést hozott: 2025 végéig az európai irodai…
Tovább olvasom >Partnerként csatlakozott a Danone a 100+ Accelerator programba
Csatlakozott a Danone az AB InBev, a The Coca-Cola Company,…
Tovább olvasom >Beszállítókkal összefogva igyekszik enyhíteni a higiéniai szegénységen a brit Tesco
A brit Tesco ismét összefogott olyan jól ismert háztartási és…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Tetra Pak bejelentette, hogy Alex Henriksen lesz a kelet-európai régió ügyvezető igazgatója
A Tetra Pak, a világ egyik vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással…
Tovább olvasom >A hulladék körforgásáról fejlesztett új oktatási modulokat a Coca-Cola Magyarország
A körforgásos gazdaság alapjairól, és a víz, valamint az energia körforgásáról szóló, online tananyag…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >