Ukrán szigorítás a húsimportra
Az ukrán állategészségügyi állami bizottság bejelentette: 2009. július 23-tól Ukrajnába kizárólag olyan vállalatok szállíthatnak hústermékeket, amelyeket előzőleg megvizsgáltak a hivatal ellenőrei.
Az intézkedés célja hivatalosan a szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladásának és más prionfertőzések terjedésének a megelőzése, megjelenésük esetén a felszámolásuk. Ugyanakkor Petro Verbickij ukrán főállatorvos szerint ezzel a lépéssel korlátozható a hústermékek fölös mennyiségének ukrajnai behozatala.
Ukrajna az idei év első felében 198 ezer tonna húst és hústerméket importált, ami közel 66 ezer tonnával haladja meg az előző év azonos időszakának behozatalát. 2008-ban az országba összesen 500 ezer tonna külföldi húst szállítottak, de a szaktárca előrejelzése szerint az idei importmennyiség ettől valószínűleg 100-120 ezer tonnával elmarad majd – írja a Népszabadság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >