Ukrán szigorítás a húsimportra
Az ukrán állategészségügyi állami bizottság bejelentette: 2009. július 23-tól Ukrajnába kizárólag olyan vállalatok szállíthatnak hústermékeket, amelyeket előzőleg megvizsgáltak a hivatal ellenőrei.
Az intézkedés célja hivatalosan a szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladásának és más prionfertőzések terjedésének a megelőzése, megjelenésük esetén a felszámolásuk. Ugyanakkor Petro Verbickij ukrán főállatorvos szerint ezzel a lépéssel korlátozható a hústermékek fölös mennyiségének ukrajnai behozatala.
Ukrajna az idei év első felében 198 ezer tonna húst és hústerméket importált, ami közel 66 ezer tonnával haladja meg az előző év azonos időszakának behozatalát. 2008-ban az országba összesen 500 ezer tonna külföldi húst szállítottak, de a szaktárca előrejelzése szerint az idei importmennyiség ettől valószínűleg 100-120 ezer tonnával elmarad majd – írja a Népszabadság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >Megérkezett a Samsung Vision AI a vállalat legújabb tévéivel és hangprojektoraival
A Samsung bejelentette 2025-ös televízió és hangprojektor termékcsaládjainak bevezetését, a…
Tovább olvasom >Újabb intézkedéssel segíti a kormány a gazdák beruházásait
A most megjelenő kamat- és intézményi kezességvállalási díj támogatásával kapcsolatos…
Tovább olvasom >