Ukrán szigorítás a húsimportra
Az ukrán állategészségügyi állami bizottság bejelentette: 2009. július 23-tól Ukrajnába kizárólag olyan vállalatok szállíthatnak hústermékeket, amelyeket előzőleg megvizsgáltak a hivatal ellenőrei.
Az intézkedés célja hivatalosan a szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladásának és más prionfertőzések terjedésének a megelőzése, megjelenésük esetén a felszámolásuk. Ugyanakkor Petro Verbickij ukrán főállatorvos szerint ezzel a lépéssel korlátozható a hústermékek fölös mennyiségének ukrajnai behozatala.
Ukrajna az idei év első felében 198 ezer tonna húst és hústerméket importált, ami közel 66 ezer tonnával haladja meg az előző év azonos időszakának behozatalát. 2008-ban az országba összesen 500 ezer tonna külföldi húst szállítottak, de a szaktárca előrejelzése szerint az idei importmennyiség ettől valószínűleg 100-120 ezer tonnával elmarad majd – írja a Népszabadság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Uniós adó jöhet az ultrafeldolgozott élelmiszerekre és az alkoholos üdítőkre – készül az EU első kardiovaszkuláris akcióterve
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Baltikum felé nyit a magyar élelmiszerexport
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ipari alkoholgyártás: sokkal több mindenben jelen van, mint gondolnánk
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

