Újraszabályozzák a gesztenyepürét
A Vidékfejlesztési Minisztérium folytatja a silány minőségű termékek elleni hadjáratát: legújabb intézkedésével a gesztenyekészítményekre vonatkozó több mint harmincéves szabályozást írja újra.
Az üzletek sok olyan gesztenyepürének vagy gesztenyemasszának nevezett terméket kínálnak, amelyek fő összetevője inkább a főtt bab, mintsem a valódi szelídgesztenye. Magyarországon jelenleg mindössze egy 1979-es szabvány rendelkezik nem kötelező jelleggel a gesztenyekészítményekről, ezért az agrártárca a Magyar Élelmiszerkönyv legújabb módosításával a gyorsfagyasztott gesztenyekészítményekre új szabályozást ad ki – közölte a szaktárca csütörtökön.
Ennek eredményeként a jövőben ha a gyártó a termékét gyorsfagyasztott gesztenyemasszának vagy gyorsfagyasztott gesztenyepürének nevezi, akkor a Magyar Élelmiszerkönyv második kötetében helyet kapó irányelvben foglalt feltételeknek kell hogy megfeleljen. Ez a termékleírás meghatározza az elsődleges és egyéb összetevőket, az érzékszervi és fizikai-kémiai jellemzőket, valamint az előállítás folyamatát – írja az Origo.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszatér a szilveszteri tűzijáték-vásár: december végén indul az ideiglenes értékesítés az áruházparkolókban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ötvenéves az első kelet-európai alkoholmentes sör
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Virsli: a sertésár már lefelé megy, a boltokban mégsem lesz olcsóbb – legkorábban tavasszal jöhet érdemi korrekció
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
