Újraszabályozzák a gesztenyepürét
A Vidékfejlesztési Minisztérium folytatja a silány minőségű termékek elleni hadjáratát: legújabb intézkedésével a gesztenyekészítményekre vonatkozó több mint harmincéves szabályozást írja újra.
Az üzletek sok olyan gesztenyepürének vagy gesztenyemasszának nevezett terméket kínálnak, amelyek fő összetevője inkább a főtt bab, mintsem a valódi szelídgesztenye. Magyarországon jelenleg mindössze egy 1979-es szabvány rendelkezik nem kötelező jelleggel a gesztenyekészítményekről, ezért az agrártárca a Magyar Élelmiszerkönyv legújabb módosításával a gyorsfagyasztott gesztenyekészítményekre új szabályozást ad ki – közölte a szaktárca csütörtökön.
Ennek eredményeként a jövőben ha a gyártó a termékét gyorsfagyasztott gesztenyemasszának vagy gyorsfagyasztott gesztenyepürének nevezi, akkor a Magyar Élelmiszerkönyv második kötetében helyet kapó irányelvben foglalt feltételeknek kell hogy megfeleljen. Ez a termékleírás meghatározza az elsődleges és egyéb összetevőket, az érzékszervi és fizikai-kémiai jellemzőket, valamint az előállítás folyamatát – írja az Origo.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >