Újraszabályozzák a gesztenyepürét
A Vidékfejlesztési Minisztérium folytatja a silány minőségű termékek elleni hadjáratát: legújabb intézkedésével a gesztenyekészítményekre vonatkozó több mint harmincéves szabályozást írja újra.
Az üzletek sok olyan gesztenyepürének vagy gesztenyemasszának nevezett terméket kínálnak, amelyek fő összetevője inkább a főtt bab, mintsem a valódi szelídgesztenye. Magyarországon jelenleg mindössze egy 1979-es szabvány rendelkezik nem kötelező jelleggel a gesztenyekészítményekről, ezért az agrártárca a Magyar Élelmiszerkönyv legújabb módosításával a gyorsfagyasztott gesztenyekészítményekre új szabályozást ad ki – közölte a szaktárca csütörtökön.
Ennek eredményeként a jövőben ha a gyártó a termékét gyorsfagyasztott gesztenyemasszának vagy gyorsfagyasztott gesztenyepürének nevezi, akkor a Magyar Élelmiszerkönyv második kötetében helyet kapó irányelvben foglalt feltételeknek kell hogy megfeleljen. Ez a termékleírás meghatározza az elsődleges és egyéb összetevőket, az érzékszervi és fizikai-kémiai jellemzőket, valamint az előállítás folyamatát – írja az Origo.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Higiénia kompromisszumok nélkül
A női higiéniai termékek piacán egyre inkább előtérbe kerülnek a…
Tovább olvasom >A Paradicsom még odébb van
A hazai zöldségek-gyümölcsök választékának szélesítése az üzletekben a kormányzat, a…
Tovább olvasom >Fenntartható fagylaltot dob piacra az Auchan Portugáliában
Az Auchan Portugália a helyi O Gelado márkával együttműködve az élelmiszer-pazarlásra megoldást…
Tovább olvasom >