Újraindult a termelés a Hungerit vágóhídján
A múlt heti tűzesetet követően ismét termelnek a Hungerit vágóhídján – közölte a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. kedden az MTI-vel.
Felidézték, hogy a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. szentesi központi telephelyén 2022. április 18-án este tűz ütött ki az elsődleges baromfifeldolgozó csomagoló üzemi részén. A tűz az üzemrész központi elektromos vezérlőhelyiségéből indult ki. A tüzet a kiérkező hivatásos tűzoltók és a vállalat saját tűzoltói néhány órán belül elfojtották, személyi sérülés nem történt.
A közlemény szerint az érintett üzemrész már közel teljes kapacitással működik, a partnerek kiszolgálásában nincs fennakadás.
Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint közölte: a tűzeset után a teljes üzemrészt átvizsgálták a szakemberek, és megállapították, hogy a tüzet egy elektromos szikra okozta, emberi mulasztás nem történt. A hivatalos vizsgálatok lezárása és a hatósági engedély után azonnal megkezdték a helyreállítást és a takarítást. Hozzátette: mivel munkatársaik biztonsága a legfontosabb, ezért csakis a biztonságos munkavégzés feltételeinek garantálását követően térhettek vissza és kezdhették meg a munkát az üzemrészben.
A Hungerit Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, több mint 1600 főt foglalkoztat. A szentesi üzemben készülnek többek közt a Valdor termékek.
A vállalat több mint 30 éve van jelen a panírozott termékek piacán, termékeit több mint 10 országba, többek között az Egyesült Királyságba is exportálja.
A Hungerit Zrt. árbevétele 2021-ben az előzetes adatok alapján meghaladta az 52 milliárd forintot, szemben az egy évvel korábbi 42,5 milliárddal. A vállalat EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredménye 2020-ban 1,6 milliárd forintot tett ki, a 2021-es adat még nem áll rendelkezésre, a cég korábbi
tájékoztatása szerint azonban biztos, hogy „lényegesen meghaladja” a 2020-ast. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új trendek a húsiparban: Az IFFA 2025 a fenntartható fehérjeforrásokra fókuszál
A világ vezető húsipari és fehérjeipari szakkiállítása, az IFFA 2025…
Tovább olvasom >Drágulhat a karácsonyi menü: mire számítsunk az ünnepi időszakban?
Ahogy közeledik az ünnepi időszak, sokan már tervezik a karácsonyi…
Tovább olvasom >Állatfeldolgozás 2024-ben: Növekvő sertés- és baromfivágások, csökkenő szarvasmarha- és juhfeldolgozás
2024 első három negyedévében vegyes eredményeket mutattak a magyar vágóhidakon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ezek voltak 2024 legkeresettebb műszaki cikkei
Idén sem csökkent a technológia iránti érdeklődés a magyarok körében,…
Tovább olvasom >Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete
Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és…
Tovább olvasom >A Lidl a VEGANUÁR™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett
A Lidl Magyarország a VeganuárTM 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett.…
Tovább olvasom >