Újraindult a termelés a Hungerit vágóhídján
A múlt heti tűzesetet követően ismét termelnek a Hungerit vágóhídján – közölte a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. kedden az MTI-vel.
Felidézték, hogy a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. szentesi központi telephelyén 2022. április 18-án este tűz ütött ki az elsődleges baromfifeldolgozó csomagoló üzemi részén. A tűz az üzemrész központi elektromos vezérlőhelyiségéből indult ki. A tüzet a kiérkező hivatásos tűzoltók és a vállalat saját tűzoltói néhány órán belül elfojtották, személyi sérülés nem történt.
A közlemény szerint az érintett üzemrész már közel teljes kapacitással működik, a partnerek kiszolgálásában nincs fennakadás.
Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint közölte: a tűzeset után a teljes üzemrészt átvizsgálták a szakemberek, és megállapították, hogy a tüzet egy elektromos szikra okozta, emberi mulasztás nem történt. A hivatalos vizsgálatok lezárása és a hatósági engedély után azonnal megkezdték a helyreállítást és a takarítást. Hozzátette: mivel munkatársaik biztonsága a legfontosabb, ezért csakis a biztonságos munkavégzés feltételeinek garantálását követően térhettek vissza és kezdhették meg a munkát az üzemrészben.
A Hungerit Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, több mint 1600 főt foglalkoztat. A szentesi üzemben készülnek többek közt a Valdor termékek.
A vállalat több mint 30 éve van jelen a panírozott termékek piacán, termékeit több mint 10 országba, többek között az Egyesült Királyságba is exportálja.
A Hungerit Zrt. árbevétele 2021-ben az előzetes adatok alapján meghaladta az 52 milliárd forintot, szemben az egy évvel korábbi 42,5 milliárddal. A vállalat EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredménye 2020-ban 1,6 milliárd forintot tett ki, a 2021-es adat még nem áll rendelkezésre, a cég korábbi
tájékoztatása szerint azonban biztos, hogy „lényegesen meghaladja” a 2020-ast. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Már létezik laborhús, ami olyan, mint az igazi
Dél-koreai kutatók úttörő módszert fejlesztettek ki a mesterséges húsok gyártására,…
Tovább olvasom >A csirkemell feldolgozói értékesítési ára 15 százalékkal csökkent
A KSH adatai alapján Magyarország baromfihúsexportja 3 százalékkal 53 ezer…
Tovább olvasom >Az élő sertés kivitele 58 százalékkal nőtt
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 58 százalékkal nőtt (8,7…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Dinamikus bővülés a SPAR franchise hálózatában: 19 új üzlet Magyarországon
A SPAR franchise hálózata 2024 első félévében 19 új üzlettel…
Tovább olvasom >