Újabb üzemmel erősít a SPAR a magyar húspiacon
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. tulajdonába került a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli üzemegysége. A sikeresen lezárt tranzakciót követően a vállalat tovább modernizálja az 1998-ban átadott perbáli húsüzemet. A közel 200 fős munkavállalói állomány pedig biztonságban tudhatja magát a továbbiakban is, de már a fenyőfás logó égisze alatt.
„A SPAR legfontosabb törekvése, hogy a vásárlók asztalára ellenőrzött – minél nagyobb arányban magyar – alapanyagokból származó, minőségi termékeket juttassunk el. Nincs ez másként a frisshús és a húskészítmények szegmensében sem, ahol a saját bicskei Regnum Húsüzemünk révén folyamatosan a fogyasztói igények változásaihoz tudjuk igazítani a termékek gyártását. Az elmúlt időszakban megnőtt kereslet miatt úgy döntöttünk, hogy bővítjük a gyártási kapacitásunkat. A most cégcsoportunk tulajdonába került perbáli üzemmel kipróbált, nagy kapacitásra képes, magas minőséget szem előtt tartó egységgel bővült a SPAR-csoport, amely tovább erősíti pozícióinkat a hazai húspiacon” – ismertette Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.
A perbáli üzem a Regnum Húsüzem Perbál nevet viseli a jövőben. Az itt gyártott termékek a SPAR saját hálózatában és valamennyi franchise üzletében kaphatóak lesznek majd, a perbáli üzem gyártási folyamatait pedig összehangolják a bicskei húsüzem tevékenységével. A közeljövőben több jelentős fejlesztést hajtanak végre az új üzemegységben: többek között korszerűsítik a hűtéstechnológiát. Minőségirányítási szempontból a meglévő üzemhez hasonlóan Perbálon is az ISO 22 000 rendszer szerint működtetik majd a folyamatokat: a tanúsítás megszerzésének tervezett időpontja a következő két év.
„A Zimbo perbáli gyára november 2-ától a SPAR élelmiszer-termelési üzletágában működik tovább. A termékpalettánk folyamatosan bővül és év végére megérkeznek az első SPAR-os termékek Perbálról a SPAR teljes hálózatába. Az itt dolgozó mintegy 200 munkavállaló tovább dolgozhat majd, immár a SPAR-csoporton belül. Velük együtt a SPAR csapatát az élelmiszer-termelés üzletágban így már mintegy 600 szakember erősíti majd. A bővüléssel nagyobb lesz a saját márkás termékválasztékunk, és erősödik a magyar termék szortiment. Az elmúlt évben 40 ezer tonna hústerméket állítottunk elő, 2021-től jelentősen bővül a kapacitásunk” – tette hozzá Horváth Ferenc, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője.
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható vásárlásért kampányol a SPAR Szlovéniában
Szlovéniában újabb lépést tett a SPAR a fenntarthatóság felé vezető…
Tovább olvasom >Itt a SPAR QUICK AND EASY: konténerbolt, ami megváltoztatja, amit a vásárlásról gondoltunk
Van élet a stadionbüfén túl! A SPAR idén tavasszal nemcsak szurkol, hanem jelen…
Tovább olvasom >Tudásból karrier – a SPAR a duális képzés élén
A SPAR évek óta aktív támogatója a hazai szakképzés legnagyobb…
Tovább olvasom >További cikkeink
8 ütős ötlet a tudatosabb, elfogadóbb és élhetőbb jövőért a Megoldások a holnapért kihívás döntőjében
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Megoldások a holnapért kihívás idei, ötödik évada. Kihirdették…
Tovább olvasom >Fókuszban a fenntarthatóság: indul a Generali EnterPrize pályázata a 15 milliós pályázati díjért
A Generali Csoport idén három kategóriában hirdeti meg a kis- és középvállalkozások…
Tovább olvasom >Jön a testsúlycsökkentő injekció a Richter és az Adalvo fejlesztésében
A Richter Gedeon Nyrt. és az Adalvo Kft. gyógyszeripari vállalat…
Tovább olvasom >