Újabb üzemmel erősít a SPAR a magyar húspiacon
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. tulajdonába került a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli üzemegysége. A sikeresen lezárt tranzakciót követően a vállalat tovább modernizálja az 1998-ban átadott perbáli húsüzemet. A közel 200 fős munkavállalói állomány pedig biztonságban tudhatja magát a továbbiakban is, de már a fenyőfás logó égisze alatt.
„A SPAR legfontosabb törekvése, hogy a vásárlók asztalára ellenőrzött – minél nagyobb arányban magyar – alapanyagokból származó, minőségi termékeket juttassunk el. Nincs ez másként a frisshús és a húskészítmények szegmensében sem, ahol a saját bicskei Regnum Húsüzemünk révén folyamatosan a fogyasztói igények változásaihoz tudjuk igazítani a termékek gyártását. Az elmúlt időszakban megnőtt kereslet miatt úgy döntöttünk, hogy bővítjük a gyártási kapacitásunkat. A most cégcsoportunk tulajdonába került perbáli üzemmel kipróbált, nagy kapacitásra képes, magas minőséget szem előtt tartó egységgel bővült a SPAR-csoport, amely tovább erősíti pozícióinkat a hazai húspiacon” – ismertette Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.
A perbáli üzem a Regnum Húsüzem Perbál nevet viseli a jövőben. Az itt gyártott termékek a SPAR saját hálózatában és valamennyi franchise üzletében kaphatóak lesznek majd, a perbáli üzem gyártási folyamatait pedig összehangolják a bicskei húsüzem tevékenységével. A közeljövőben több jelentős fejlesztést hajtanak végre az új üzemegységben: többek között korszerűsítik a hűtéstechnológiát. Minőségirányítási szempontból a meglévő üzemhez hasonlóan Perbálon is az ISO 22 000 rendszer szerint működtetik majd a folyamatokat: a tanúsítás megszerzésének tervezett időpontja a következő két év.
„A Zimbo perbáli gyára november 2-ától a SPAR élelmiszer-termelési üzletágában működik tovább. A termékpalettánk folyamatosan bővül és év végére megérkeznek az első SPAR-os termékek Perbálról a SPAR teljes hálózatába. Az itt dolgozó mintegy 200 munkavállaló tovább dolgozhat majd, immár a SPAR-csoporton belül. Velük együtt a SPAR csapatát az élelmiszer-termelés üzletágban így már mintegy 600 szakember erősíti majd. A bővüléssel nagyobb lesz a saját márkás termékválasztékunk, és erősödik a magyar termék szortiment. Az elmúlt évben 40 ezer tonna hústerméket állítottunk elő, 2021-től jelentősen bővül a kapacitásunk” – tette hozzá Horváth Ferenc, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője.
Kapcsolódó cikkeink
Mintegy 1,4 milliárd forintból modernizálta három áruházát a SPAR Magyarország
Márciusban három megújult SPAR-szupermarketet is birtokba vehettek a vásárlók: a…
Tovább olvasom >Minőség és innováció: 51 új termékkel bővült a SPAR saját gyártású kínálat
Ötvenegy új, magas minőségű élelmiszerrel bővült a SPAR Magyarország bicskei,…
Tovább olvasom >Már több mint 1,1 millió Munch ételmentő csomag talált gazdára a SPAR-üzletekben
Összesen több mint 1,1 millió Munch élelmiszermentő csomagot vettek meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mintegy 1,4 milliárd forintból modernizálta három áruházát a SPAR Magyarország
Márciusban három megújult SPAR-szupermarketet is birtokba vehettek a vásárlók: a…
Tovább olvasom >Rekordarányban kerültek saját márkás termékek a vásárlók kosarába
Februárban a Kifli.hu vásárlóinak több mint háromnegyede választott az online…
Tovább olvasom >Kétmilliárdos beruházás: a Lurdy Ház a budapesti üzleti és szolgáltató szektor egyik meghatározó szereplője
Közel kétmilliárd forintos fejlesztéssel teljesen átalakult a Lurdy Ház, amely…
Tovább olvasom >