Újabb eredmények a magyar kereskedelem és ipar történetéből – konferencia a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
Október 17-én, 10 – 17:00 óra között tartja kereskedelemtörténeti konferenciáját a MKVM Újabb eredmények a magyar kereskedelem és ipar történetéből címmel. A múzeum szeretettel meghívja a Trade magazin olvasóit is az egész napos rendezvényre.
Program
10:00 Köszöntőt mond Kiss Imre, az MKVM igazgatója
I. Szekció (elnök: Török Róbert, történész-muzeológus, MKVM ig.h.)
10:10 Szántó András (marketing konzultáns):
Üzletportál – csábítás vagy csalódás?
10:40 Dr. Halmos Károly (PhD, egyetemi docens, ELTE BTK):
Kereskedelemtörténeti leletek a csődperiratok között
11:10 Dr. Tóth István (PhD, történész-főmuzeológus, osztályvezető, Móra Ferenc Múzeum):
Kereskedelem-, ipar- és vendéglátás-történeti kutatások Szegeden (Források és
feldolgozások)
11:40 Béresné Kádár Erzsébet (szakképzési szakértő): A kereskedelmi szakképzés múltja
12:10 Vita, hozzászólások
12:30 – 13:30 Ebédszünet
II. Szekció (elnök: Dr. Tóth István, osztályvezető, Móra Ferenc Múzeum)
13:30 Dr. Klement Judit (PhD, történész, MTA BTK Történettudományi Intézet):
Kereskedő malomvállalkozások az I. világháború előtt
14:00 Bedő József (becsüs, szakértő):
Papírrégiség-oktatás hatása az antikvár könyvkereskedelemre
14:30 Gál Vilmos (történész-muzeológus, MNM, Történeti Tár):
Zwack, Pick, Törley, Kotányi és a többiek. Magyar márkák a világkiállításokon 1851-1958.
15:00 Kulich Julianna (néprajzos-muzeológus, MKVM):
A kereskedelemtörténet dokumentálásának régi és új módjai egy kiállítás tükrében
15:30 Vita, hozzászólások
16:00 „A jó kalmár a világ jótevője” – Két évszázad a magyar kereskedelem történetéből című állandó kiállítás megtekintése tárlatvezetéssel.
Helyszín: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 1036 Budapest, Korona tér 1.
Részvételi szándékát kérjük, a kiss.hajnalka@mkvm.hu e-mail címen jelezze, október 13-áig.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >