Új zöldséges snack az egészséges életmódot folytatóknak is
Olasz kutatók új módszert fejlesztettek ki az egészséges zöldséges rágcsálnivalók előállítására.
A Bariban működő Institute of the Science of Food Production
(ISPA) munkatársai mediterrán összetevőket (bors, hagyma, paradicsom,
fokhagyma, olívaolaj) használva kísérletezték ki a ropogós harapnivalót, amely
alacsony kalóriatartalmú, cukor és koleszterin mentes és nem tartalmaz
hozzáadott sót sem. Emellett szobahőmérsékleten sokáig eltartható.
Az egészséges rágcsálnivalók fejlesztése növekvő kutatási
irány ebben az évben. Több európai gyártó is alternatívákat keres termékei megújítására,
egészségesebbé tételére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >A digitális detox a húsvéti böjt idején: az addiktív telefonhasználat sokkal súlyosabb és általánosabb probléma, mint gondoljuk
A húsvéti böjt hagyományosan a befelé fordulás, a lemondás és…
Tovább olvasom >Kegyetlen április fagykárok: akár 100%-os terméskiesés is előfordulhat
Az április eleji tavaszi fagyok ismét komoly problémát okoztak a…
Tovább olvasom >