Új zöldséges snack az egészséges életmódot folytatóknak is
Olasz kutatók új módszert fejlesztettek ki az egészséges zöldséges rágcsálnivalók előállítására.
A Bariban működő Institute of the Science of Food Production
(ISPA) munkatársai mediterrán összetevőket (bors, hagyma, paradicsom,
fokhagyma, olívaolaj) használva kísérletezték ki a ropogós harapnivalót, amely
alacsony kalóriatartalmú, cukor és koleszterin mentes és nem tartalmaz
hozzáadott sót sem. Emellett szobahőmérsékleten sokáig eltartható.
Az egészséges rágcsálnivalók fejlesztése növekvő kutatási
irány ebben az évben. Több európai gyártó is alternatívákat keres termékei megújítására,
egészségesebbé tételére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az euróövezetben és az Európai Unióban havi összevetésben csökkentek, éves szinten nőttek a termelői árak áprilisban
Az euróövezetben és az Európai Unióban (EU) havi összevetésben csökkentek,…
Tovább olvasom >Beperelte a Sheint a Tudatos Vásárlók Egyesülete: sötét trükkökkel manipulálják a vásárlókat
A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) több európai fogyasztóvédelmi szervezettel közösen…
Tovább olvasom >Óvatos optimizmus a turizmusban: májusban javult a konjunktúra, de még mindig mínuszban az ágazat
2025 májusában enyhe javulásról számoltak be a turisztikai vállalkozások: a…
Tovább olvasom >