Új zöldséges snack az egészséges életmódot folytatóknak is
Olasz kutatók új módszert fejlesztettek ki az egészséges zöldséges rágcsálnivalók előállítására.
A Bariban működő Institute of the Science of Food Production
(ISPA) munkatársai mediterrán összetevőket (bors, hagyma, paradicsom,
fokhagyma, olívaolaj) használva kísérletezték ki a ropogós harapnivalót, amely
alacsony kalóriatartalmú, cukor és koleszterin mentes és nem tartalmaz
hozzáadott sót sem. Emellett szobahőmérsékleten sokáig eltartható.
Az egészséges rágcsálnivalók fejlesztése növekvő kutatási
irány ebben az évben. Több európai gyártó is alternatívákat keres termékei megújítására,
egészségesebbé tételére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a sertéshúságazat: emelkedő költségek, csökkenő fogyasztás és átalakuló szokások
Évek óta kihívásokkal néz szembe a hazai és az uniós…
Tovább olvasom >Az NGM tájékoztató levélben kéri az embereket, hogy költsenek
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben fogja értesíteni az önkéntes…
Tovább olvasom >