Új zöldséges snack az egészséges életmódot folytatóknak is

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 17. 09:00

Olasz kutatók új módszert fejlesztettek ki az egészséges zöldséges rágcsálnivalók előállítására.

 

zöldség

 A Bariban működő Institute of the Science of Food Production
(ISPA) munkatársai mediterrán összetevőket (bors, hagyma, paradicsom,
fokhagyma, olívaolaj) használva kísérletezték ki a ropogós harapnivalót, amely
alacsony kalóriatartalmú, cukor és koleszterin mentes és nem tartalmaz
hozzáadott sót sem. Emellett szobahőmérsékleten sokáig eltartható.

Az egészséges rágcsálnivalók fejlesztése növekvő kutatási
irány ebben az évben. Több európai gyártó is alternatívákat keres termékei megújítására,
egészségesebbé tételére.

Kapcsolódó cikkeink