Új zöldséges snack az egészséges életmódot folytatóknak is
Olasz kutatók új módszert fejlesztettek ki az egészséges zöldséges rágcsálnivalók előállítására.
A Bariban működő Institute of the Science of Food Production
(ISPA) munkatársai mediterrán összetevőket (bors, hagyma, paradicsom,
fokhagyma, olívaolaj) használva kísérletezték ki a ropogós harapnivalót, amely
alacsony kalóriatartalmú, cukor és koleszterin mentes és nem tartalmaz
hozzáadott sót sem. Emellett szobahőmérsékleten sokáig eltartható.
Az egészséges rágcsálnivalók fejlesztése növekvő kutatási
irány ebben az évben. Több európai gyártó is alternatívákat keres termékei megújítására,
egészségesebbé tételére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gulyás Gergely: komplex akciótervvel készül a kormány az élelmiszerárak túlzott emelésének letörésére
Első lépésként komplex akciótervvel készül a kormány az infláció és…
Tovább olvasom >Meghittség, mosoly, marketing – 2024 legszebb karácsonyi reklámjai
A Trade magazin 2024-ben második alkalommal hirdette meg a Karácsonyi…
Tovább olvasom >Jó lehetőségek vannak a piacon a lakossági megtakarítások frontján
Új helyzetet hozott 2025 a lakossági megtakarítások területén azzal, hogy…
Tovább olvasom >