Új vezérigazgató a Sága élén
Augusztus elsejétől új vezérigazgató irányítja a magyar piac vezető szárnyastermék-márkáját gyártó cégét, a Sága Foods Zrt.-t. Muzsek András új piacokra vezetné a sárvári társaságot, és szeretne újra kiemelkedő termékinnovációkat megvalósítani a Ságánál.
Muzsek András tölti be augusztustól a Sága Foods Zrt. vezérigazgatói posztját. A sárvári társaság 45 éves új vezetőjének agrármérnöki és pénzügyi-közgazdasági diplomája is van. Több mint egy évtizede cégvezetőként tevékenykedik, előbb állati takarmányipari cégeknél, majd 2015-től az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft-nél, amely a készre sütött-gyorsfagyasztott finompékárut és kenyérféléket előállító társaság hazai piac meghatározó szereplője, több kereskedelemi lánc beszállítója. Muzsek András irányítása alatt az elmúlt három évben a Pékpont folytatta dinamikus növekedését, és 2017-ben Dunaföldváron átadta új gyárát.
Muzsek András a kinevezése kapcsán elmondta: csak olyan cég vezetését vállalja, amelynek a termékeivel, tevékenységével, munkatársi gárdájával azonosulni tud. A sárvári Sága Foods Zrt. ilyen vállalat: a Sága és a Füstli a legerősebb húsipari márkák közé tartozik Magyarországon, a cég termékei kiváló minőségűek. Az elmúlt években a társaság vezetői, munkatársai bebizonyították, hogy úrrá tudnak lenni a nehézségeken, nagy átalakításokkal stabilizálták a Sága működését, miközben képesek voltak folyamatosan fejleszteni is.
Az új vezérigazgató szerint a megerősödött Ságánál minden adott ahhoz, hogy a társaság hagyományaira, erős márkáira és minőségi termékeire alapozva töretlen fejlődési pályára álljanak. A Sága Foods Zrt. a magyar piac legnagyobb szárnyaskésztermék-gyártójaként 2017-ben 9,2 milliárd forintra növelte a forgalmát az előző évi 8,8 milliárdról. A 312 dolgozót foglalkoztató társaság adózás előtti profitja 69 millió forintot tett ki tavaly.
Muzsek András a cégen belül és a piacaikon is dinamizmust ígér az elkövetkezendő időszakban. Úgy látja, hogy a Sága termékminősége és -biztonsága kiemelkedő, erre alapozva új piacokat hódíthatnak meg, valamint exporttal bővíthetik az értékesítésüket. Az új vezérigazgató újra a Füstli és a Selyemsonka sikeréhez hasonló innovációkat szeretne megvalósítani, amelyekkel nemcsak a piac előtt járnak, hanem elébe is mennek a vásárlói igényeknek.
A távozó vezérigazgató, Keleti Zsolt 2009-ben csatlakozott a Ságához pénzügyi vezetőként, és 2011-től tölti be a vezérigazgatói posztot. Vezetésével a Sága történetének legnagyobb átalakítását hajtotta végre. Keleti Zsolt egy márciusi közleményben így fogalmazott: lezárult az elmúlt évek átalakítási folyamata, amelyből a sárvári Sága Foods Zrt. megerősödve került ki. Azt még nem tudni, hogy Keleti Zsolt, aki az ÉFOSZ elnökségi tagja is, hol folytatja pályafutását.
Kapcsolódó cikkeink
Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >IFFA 2025: megmutatta erejét a hús- és fehérjeipar Frankfurtban
Több mint 1000 kiállító és 63117 szakmai látogató részvételével zajlott…
Tovább olvasom >Emelkedett a vágómarha termelői ára 2025 első 16 hetében
Az AKI PÁIR adatai szerint emelkedtek a vágómarha termelői árai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Folytatódik az áreső a PENNY-ben
Folytatja az alapvető háztartási és higiéniai termékek áresőjét a PENNY…
Tovább olvasom >A Heineken mesterséges intelligenciával oltja szomját az adatkezelésbe
A Heineken az SAP AI megoldásával egyszerűsíti az adatelemzést munkatársai…
Tovább olvasom >