Új üvegház a Platán Gourmet-ben
A két Michelin-csillagos tatai Platán Gourmet étterem kertészete új, nagy kapacitású üvegházzal bővült, amely új szintre emeli az alapanyagok előállítását a magyar csúcsgasztronómiában. A beruházás célja nem az önellátás, hanem az egyediség: olyan növények és virágok termesztése, amelyek karaktert és történetet adnak az ételeknek.

Karaktert és történetet adnak az ételeknek
A cikk a Trade magazin 2025/8-9. lapszámában olvasható.
„Nem mindent akarunk megtermelni, csak azt, amit máshonnan nem lehet beszerezni” – fogalmaz Pesti István séf, aki szerint a kert nem termelőegység, hanem kreatív műhely, ahol a természet és a konyha folyamatos párbeszédben áll. A mikrozöldek, virágok és zsenge zöldségek naponta, különböző növekedési fázisokban kerülnek a tányérokra, így minden fogás más textúrát és ízt kínál. Az üvegház lehetővé teszi, hogy az étterem egész évben friss, inspiráló alapanyagokra támaszkodjon, csökkentve az időjárási kitettséget és megőrizve a Platán Gourmet egyedi gasztronómiai világát.
Kapcsolódó cikkeink
GLS az innováció élvonalában
A GLS Hungary az elmúlt években látványos fejlesztésekkel formálta újra…
Tovább olvasom >Nem a méret számít, hanem a partnerség – A Dunapacknál a kis ügyfelekre is nagy figyelem jut
Interjú Szőnyi Zoltánnal, a Dunapack Packaging értékesítési igazgatójával A csomagolóiparban…
Tovább olvasom >Gyorsabban, zöldebben, okosabban – Ez ma az FMCG-szállítmányozás minimuma
Infláció, sofőrhiány, szigorodó szabályozás és zöld elvárások – ezek egyszerre…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az olasz idegenforgalomban dolgozók eltérően értékelik a nyári szezon eredményeit
Olaszország idegenforgalma kiválóan szerepelt a turizmusért felelős miniszter, Daniela Santanche…
Tovább olvasom >A New Level Empire és a Fish! is fellép a hétvégi Balatonfüredi Borheteken
A New Level Empire és a Fish! is fellép mások…
Tovább olvasom >A világ leszórakoztatóbb szigetei – A nap képe
Az utolsó igazi nyaralós napokban – talán utoljára – még…
Tovább olvasom >