Új tankönyv az ételkészítésről
Megjelent az Ételkészítési ismeretek sorozat 2. kötete (Élelmi anyagok, Ételkészítési ismeretek 2. – A konyhai munka előkészítése), szerzője a korábbi MNGSZ elnök, Pető Gyula. A kiadvány megismerteti a leendő szakácsokat, vendéglősöket az állati és növényi eredetű élelmi anyagokkal, azok előkészítésével, felhasználási területeivel. (Tankönyvi engedély száma: NGM/10674-3/2013, azonossági száma: MK-6073-9.)
A könyv minden témaköre kitér a korszerű táplálkozás szempontjaira, az adott alapanyag hazai és nemzetközi gasztronómiában betöltött szerepére. Fő fejezetek:
1. A vágóállatok előkészítése
2. A háziszárnyasok előkészítése
3. A vadak előkészítése
4. A halak előkészítése
5. A hidegvérű állatok előkészítése
6. Zöldségfélék előkészítése
7. Gyümölcsfélék előkészítése
8. Fűszerek előkészítése
9. További élelmi anyagok előkészítése
10. Az előkészítés, elkészítés műveletei
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >