Új piacokat nyerhetnek a magyar sertéstenyésztők
Az amerikai sertéshús iránti kínai és orosz kereslet visszaesése új piacokat nyithat a nagy európai exportőrök előtt – idézte a Napi Gazdaság Sákán Antalt, a Magyar Sertéstartók Szövetségének elnökét.
A szövetség felmérése szerint komoly igény mutatkozik Japánban és más távol-keleti országokban is a magyar gm-mentes kukoricára és az azzal takarmányozott sertéshúsra. Ha sikerülne az euro-alapú elszámolást elérnünk és igazolnunk a minőségi, egészséges áruelőállítást, akkor nagy tételben exportálhatnánk sertéshúst. A madárinfluenza idején a baromfitartók alkalmaztak minőségi védjegyet. Most a sertéstartók hasonlóan járnak el: legkorábban júliustól Minőségi Magyar Sertéshús védjegy jelöli majd a sertéshúsból készült minőségi termékeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Uniós adó jöhet az ultrafeldolgozott élelmiszerekre és az alkoholos üdítőkre – készül az EU első kardiovaszkuláris akcióterve
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Baltikum felé nyit a magyar élelmiszerexport
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ipari alkoholgyártás: sokkal több mindenben jelen van, mint gondolnánk
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

