Új megoldással csökkenti a tejtermék-alapanyagok zsírtartalmát a Nestlé
A Nestlé élelmiszeripari óriáscég új megoldást fejlesztett ki arra, hogy a tejpor zsírtartalmát akár 60%-kal csökkentse anélkül, hogy annak minősége, íze és állaga romlana.
A Nestlé innovációja a tejfehérjék ellenőrzött aggregációjára épül, ahol a fehérje a tejzsír méretét és textúráját utánozza – közölte a vállalat.
A technológia a teljes tejhez képest alacsonyabb kalóriatartalmú tejet eredményez.
Mint azt Isabelle Bureau-Franz, a Nestlé táplálkozási üzletágának kutatás-fejlesztési vezetője elmondta, a szabadalmaztatott technológiát a Brazíliában igen népszerű Ninho Adultoban vezette be a vállalat sikeresen, és segítségével jelentősen csökkentette a termék tejzsírtartalmát. Az új tejet krémesebbnek és ízletesebbnek nevezte, amelyet a fogyasztók is kedvelnek.
Folyamatosan változó fogyasztói elvárások
Laurent Alsteens, a Nestlé Táplálkozás Stratégiai Üzletágának globális kategóriavezetője hozzátette, hogy az innováció forradalmasítja a tejtermékek fogyasztását, miközben javítja a fogyasztói élményt. A technológia a Nido portfolióban világszerte bevezetésre kerül, ami pedig elősegítheti a kínálat iránti kereslet növekedését.
Az új zsírcsökkentő módszer csak egy a Nestlé kutatás-fejlesztési szakemberei által kifejlesztett számos létező, tudományos alapokon nyugvó megoldás közül – jelentette ki a vállalat.
A Nestlé által kifejlesztett egyéb megoldások közé tartozik egy enzimatikus eljárás a kulcsfontosságú összetevőkben lévő belső cukrok csökkentésére, valamint egy szabadalmaztatott mikroszellőztetési technológia, amely növeli a csokoládé krémességét, ugyanakkor megfelel a fogyasztók ízzel kapcsolatos elvárásainak is.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Elindult a Nestlé és a SPAR Évtervező kampánya
Az újév kezdetén sokan döntenek úgy, hogy változtatnak életmódjukon, ám…
Tovább olvasom >Magyar diákok kezében a jövő kulcsa: új lendülettel indul a Megoldások a holnapért 5. évada
Ötödik alkalommal indul a Samsung és az EdisonKids közös, kreatív…
Tovább olvasom >További cikkeink
Több száz oldalas jelentés készült a világ jövőjéről
Több száz oldalas tudományos jelentés készült a világ jövőjéről, amelyből…
Tovább olvasom >A Beyond Meattel társulva kínál a McDonald’s növényi csirkefalatokat Franciaországban
Új növényi alapú terméket vezetett be a McDonald’s a Beyond…
Tovább olvasom >Így csökkenthetik négy lépésben a cégek higiéniai karbonlábnyomukat
Okos megoldásokkal a cégek csökkenthetik a hulladék mennyiségét, mérsékelhetik ökolábnyomukat,…
Tovább olvasom >