Új lehetőségek rejlenek a csomagolási innovációkban a baromfipiac számára
A gyártókat és kiskereskedőket a költséghatékony és jobb kommunikációs lehetőségeket nyújtó, innovatív csomagolások érdeklik igazán a piacot jellemző rendkívül erős versenyben.
A Sealed Air Cryovac a baromfipiac szereplői számára szervezett rendezvényt európai csomagolástechnikai központjában , a párizsi CDG repülőtér szomszédságában található Packforumon. A június 16-17. között megtartott párizsi fórumra 21 országból, 50 vállalat képviseletében érkezett 72 résztvevő abból a célból gyűlt össze, hogy megvitassák a piaci trendeket, valamint a csomagolástechnika legújabb innovációit.
Az iparági vezetők, valamint a független szakértők előadásait követően, a résztvevőknek lehetőségük nyílt megfigyelni és kipróbálni a Packforum gépcsarnokában kiállított legújabb gépeket – többek között adagoló, töltő, hőkezelő és csomagoló berendezéseket. A házon belül található „szupermarketben”, továbbá egy valódi, Párizs környéki szupermarketbe történő látogatás során megismerkedhettek a különböző európai országokból származó baromfi termékcsomagolásokkal, sőt megkóstolták a bennük lévő termékeket is.
Az egy főre eső baromfifogyasztás az EU-ban 22,2 kg volt 2008-ban. 2015-re 9 %-os növekedést prognosztizálnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >