Új korszak a kávéfőzésben?

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2012. 09. 10. 09:29

A paradigmaváltás lehetőségét hordozza a kávéfőzésben a Nespresso világszerte szeptember elején bemutatott új kávégépe. A U fantázianevű (írásban angolul gyakran U-nak rövidítik, a kiejtésében a betűével megegyező you – magyarul: te – szócskát) kávéfőző előnyeit, illeszkedését a mai ember ízlésvilágához és mindennapi rutinjaihoz nagyszabású, 1000 megkérdezett bevonásával készült reprezentatív kutatás támasztja alá. A Nespresso tervezői a kapszulás kávégépek legújabbikát valós igények alapján alakították ki. A végeredmény egy okos, moduláris dizájnjának köszönhetően formájában is a kortárs élet- és belsőterekhez igazodó eszköz lett. Hogy mit jelent ez a vásárló számára? A kávéfőzés folyamata nemcsak, hogy elszakad a konyhától, de mobillá válik. A U mérte és formája miatt gyakorlatilag szinte bárhol elhelyezhető, ugyanakkor dizájnjának (és nem utolsó sorban színválasztékának) köszönhetően része, sőt dísze lehet környezetének akár egy modern nappaliban is. Praktikus innováció a „tiszta működés” – nemcsak a kapszulahasználat miatt, hanem mert egy ötletes megoldás segítségével a gép mintegy visszavezeti magába a kávéfőzéskor korábban törvényszerűen lecsöpögő folyadékot. Ugyancsak újdonságnak számítanak a kiegészítők közé tartozó, a kávégép oldalán tetszés szerint elhelyezhető mágneses tárolók. És hogy a Nespresso-nál a termék nemcsak a kávéfőzőről, de a fogyasztóról is szól, arra – szerintünk – a legjobb bizonyíték a gép csomagolásában „elrejtett” doboznyi finom olasz szárazsütemény!

Kapcsolódó cikkeink