Új gourmet- metropolisz

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 08. 18:13

Sajnos csak decemberben került a kezünkbe az osztrák Gourmetreise magazin nyári száma, de kissé megkésve is örömmel adunk hírt a magyar gasztronómia elismerésének újabb bizonyítékáról.

Az ismert osztrák idegenforgalmi-konyhaművészeti lap 8 oldalas beszámolóban adott hírt a hazánkban zajló szakmai folyamatok eredményeiről, az első budapesti Michelin-csillagos étteremről, Bíró Lajosról, Bicsár Attiláról, Mihályi Lászlóról és másokról. Értékelt és ajánlott, méltatta a szakma törekvéseit. Budapestet új gourmet-metropolisznak titulálta, Molnár B. Tamást pedig a forradalom vezérének nevezte, aki – ahogy az újságíró fogalmaz – nagy sikerrel tanította a magyarokat a modern konyha tudományára. Az osztrák kolléga nem mulasztotta el megjegyezni azt sem, hogy nem mindenki hálás Molnár B. Tamásnak ezért.

Mi magunk is hisszük, hogy nagy változásban van a magyar vendéglátás, és hogy ebben jelentős szerepe van a „forradalmárnak” is. Azt is megértjük, ha valaki nem hálás neki. Ami viszont most mindenki számára lényeges: ennek a tudósításnak nemcsak jelentősége nagy, de marketingereje is, ami miatt, reméljük, ezután a német nyelvterületek ínyencei is szívesebben jönnek hozzánk kipróbálni a magyar éttermek tudását!

Kapcsolódó cikkeink