Új gourmet- metropolisz
Sajnos csak decemberben került a kezünkbe az osztrák Gourmetreise magazin nyári száma, de kissé megkésve is örömmel adunk hírt a magyar gasztronómia elismerésének újabb bizonyítékáról.
Az ismert osztrák idegenforgalmi-konyhaművészeti lap 8 oldalas beszámolóban adott hírt a hazánkban zajló szakmai folyamatok eredményeiről, az első budapesti Michelin-csillagos étteremről, Bíró Lajosról, Bicsár Attiláról, Mihályi Lászlóról és másokról. Értékelt és ajánlott, méltatta a szakma törekvéseit. Budapestet új gourmet-metropolisznak titulálta, Molnár B. Tamást pedig a forradalom vezérének nevezte, aki – ahogy az újságíró fogalmaz – nagy sikerrel tanította a magyarokat a modern konyha tudományára. Az osztrák kolléga nem mulasztotta el megjegyezni azt sem, hogy nem mindenki hálás Molnár B. Tamásnak ezért.
Mi magunk is hisszük, hogy nagy változásban van a magyar vendéglátás, és hogy ebben jelentős szerepe van a „forradalmárnak” is. Azt is megértjük, ha valaki nem hálás neki. Ami viszont most mindenki számára lényeges: ennek a tudósításnak nemcsak jelentősége nagy, de marketingereje is, ami miatt, reméljük, ezután a német nyelvterületek ínyencei is szívesebben jönnek hozzánk kipróbálni a magyar éttermek tudását!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >