Új Future Lab koncepció a SIAL Párizson
Laboratóriummal, start-up programmal és virtuális valósággal erősíti kínálatát az idei SIAL Párizs. A világ vezető élelmiszer-innovációs szakkiállítása, mely 2018. október 21–25. kerül megrendezésre, egy 3 részből álló Future Lab koncepciót jelentett be idei kínálatában.
A Future Lab komplex programja a legnagyobb élelmiszer-laboratóriumot kínálja az innovációkat kereső szakemberek számára. Egyik részét a Food Lab platformja jelenti, ahol a közeli jövő élelmezési problémáira keresik majd az olyan megoldásokat, mint amilyen az új, alternatív tápanyagforrások előállítása vagy a mesterséges intelligencia élelmiszeripari alkalmazásának lehetőségei. A Future Lab második eleme a Rising Start-up koncepció, mely a SIAL és az IDEFI-ECOTROPHELIA hálózat együttműködésében 50 induló európai élelmiszeripari vállalkozás számára kínál lehetőséget az eseményen való bemutatkozásra, befektetői és vásárlói partnerkapcsolatok kialakítására. A koncepció harmadik eleme pedig a Virtual Reality Lab, melyben a Laval Virtual/Easycommal közösen mutatja be, hogyan fogja a virtuális valóság forradalmasítani a mindennapi táplálkozást. //
Kapcsolódó cikkeink
A vártakon túl
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható. Minden évben…
Tovább olvasom >SIAL Paris: véget ér az early bird jegyek értékesítése
A SIAL Paris 2024 kiállításra kerül sor a párizsi Nord…
Tovább olvasom >60 éves a SIAL Paris
2024-ben a SIAL Paris nemcsak fennállásának 60. évfordulóját ünnepli, hanem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >