Új főtitkár a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége élén
Idén júniustól Erdélyi-Sipos Alíz a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára.
Erdélyi-Sipos Alíz alapítása óta tagja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, a szakmai szervezet főtitkári feladatait 2015. június elseje óta látja el, továbbra is főszerkesztése alatt jelenik meg a MDOSZ hivatalos folyóirata, az Új Diéta. A dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc) fő területei közé tartozik az egészség prevenció, a testtömeg menedzsment, az egészség kommunikáció.
Az új főtitkár 1987-ben diplomázott az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskola Dietetika Szakán, majd 2013-ban a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szerzett MSc fokozatot. Dolgozott kórházban, szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését segítő komplex modellkísérleti programban, oktatott és jelenleg is képez leendő dietetikusokat és számtalan egészségügyi műsor főszerkesztőjeként igyekezett minél több hasznos információval ellátni az egészségük iránt érdeklődőket.
Kapcsolódó cikkeink
Karácsony újragondolva: Fenntartható és egészséges ünnepi menük
Az ünnepi időszak közeledtével a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ)…
Tovább olvasom >Új helyszínen várja az érdeklődőket a Nébih Farm
Decembertől megnyitotta kapuját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megújult Nébih Farm,…
Tovább olvasom >Több, mint hőhullám: a változókor és a megváltoztatott étrend szerepe az egészséges életmódban
A változókor, amely a nők életének egyik természetes, mégis kihívásokkal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete
Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és…
Tovább olvasom >A Lidl a VEGANUÁR™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett
A Lidl Magyarország a VeganuárTM 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett.…
Tovább olvasom >Székács Tibor a Kende Retail új társtulajdonos–vezérigazgatója
A Kende Retail, Magyarország egyedülálló vállalata, amely teljesen autonóm, személyzet…
Tovább olvasom >