Új főtitkár a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége élén
Idén júniustól Erdélyi-Sipos Alíz a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára.
Erdélyi-Sipos Alíz alapítása óta tagja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, a szakmai szervezet főtitkári feladatait 2015. június elseje óta látja el, továbbra is főszerkesztése alatt jelenik meg a MDOSZ hivatalos folyóirata, az Új Diéta. A dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc) fő területei közé tartozik az egészség prevenció, a testtömeg menedzsment, az egészség kommunikáció.
Az új főtitkár 1987-ben diplomázott az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskola Dietetika Szakán, majd 2013-ban a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szerzett MSc fokozatot. Dolgozott kórházban, szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését segítő komplex modellkísérleti programban, oktatott és jelenleg is képez leendő dietetikusokat és számtalan egészségügyi műsor főszerkesztőjeként igyekezett minél több hasznos információval ellátni az egészségük iránt érdeklődőket.
Kapcsolódó cikkeink
Mennyi a magyarok táplálkozásának ökológiai lábnyoma, és mennyivel lehetne csökkenteni?
A fenntartható táplálkozás nemcsak a bolygónk, hanem saját egészségünk védelmében…
Tovább olvasom >Tálcán kínált jövő: mit jelent a fenntartható táplálkozás?
A fenntartható táplálkozás nem csupán környezetvédelmi, hanem egészségügyi és gazdasági…
Tovább olvasom >Túlsúly, alultápláltság, tanulságok: Lezárult a GYERE® Online Program hatásvizsgálata
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) sikeresen zárta hároméves GYERE®…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sikeresen zárult a „Passzold vissza, Tesó!” 2025-ös tavaszi kampánya!
Idén már hetedik éve tart a ‘Passzold vissza, Tesó!’ használt…
Tovább olvasom >A Bacardi új fejezetet nyit a MARTINI® történetében
A családi tulajdonban lévő szeszesitalgyártó vállalat, a Bacardi, saját portfóliója…
Tovább olvasom >Füstölt, szeletelt baconszalonnát és libamájast hívott vissza a forgalomból az Auchan
Mikrobiológiai szennyeződés és nem jelölt allergén miatt füstölt, szeletelt baconszalonnát…
Tovább olvasom >