Új főtitkár a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége élén
Idén júniustól Erdélyi-Sipos Alíz a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára.
Erdélyi-Sipos Alíz alapítása óta tagja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, a szakmai szervezet főtitkári feladatait 2015. június elseje óta látja el, továbbra is főszerkesztése alatt jelenik meg a MDOSZ hivatalos folyóirata, az Új Diéta. A dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc) fő területei közé tartozik az egészség prevenció, a testtömeg menedzsment, az egészség kommunikáció.
Az új főtitkár 1987-ben diplomázott az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskola Dietetika Szakán, majd 2013-ban a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szerzett MSc fokozatot. Dolgozott kórházban, szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését segítő komplex modellkísérleti programban, oktatott és jelenleg is képez leendő dietetikusokat és számtalan egészségügyi műsor főszerkesztőjeként igyekezett minél több hasznos információval ellátni az egészségük iránt érdeklődőket.
Kapcsolódó cikkeink
Mennyit kell inni nyáron? – ajánlás a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől
A forró nyári napok és a fokozott fizikai igénybevétel miatt…
Tovább olvasom >Mennyi a magyarok táplálkozásának ökológiai lábnyoma, és mennyivel lehetne csökkenteni?
A fenntartható táplálkozás nemcsak a bolygónk, hanem saját egészségünk védelmében…
Tovább olvasom >Tálcán kínált jövő: mit jelent a fenntartható táplálkozás?
A fenntartható táplálkozás nem csupán környezetvédelmi, hanem egészségügyi és gazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hat ikonikus budapesti söröző, 42 sörcsapjának kisüzemi specialitásait kínálja kóstolásra…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Visszavonulót fúj a Wizz Air: kivonul Abu-Dzabiból, leállítja közel-keleti járatait
Drasztikus döntést jelentett be a Wizz Air: 2025. szeptember 1-jétől…
Tovább olvasom >