Új feldolgozóüzemet építtetett Günzer Tamás pincészete
Átadták a Günzer Tamás Pincészete Kft. 504 millió forintból épült új szőlőfeldolgozó üzemét Villányban szerdán.
A Günzer Tamás Pincészete Kft. 1200 négyzetméteres új üzeme a jelenleg 200 barrique hordót őrző 400 négyzetméteres pincetérből és a 800 négyzetméteres földszinti részből áll. Utóbbiban alakították ki a feldolgozót, a palackozót, a készáru raktárat, az irodákat és a szociális helyiségeket.
A vállalkozás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap pályázatán nyert 252 millió forint támogatással a feldolgozóban a legmodernebb borászati technológiát alkalmazza: az itt elhelyezett tartályok központi vezérléssel fűthetők és hűthetők, a palackozó gépsor óránként 2200 üveg bor palackozására képes. ”Ezzel gyakorlatilag bebiztosítottuk azt, hogy állandó, jó minőségben tudjuk a borokat elkészíteni” – hangsúlyozta Günzer Tamás.
Hozzátette: a fejlesztésnek köszönhetően akár meg is duplázhatnák a palackos borkibocsátásuk mennyiségét, de céljuk nem ez. ”Nem akarunk mennyiséget növelni, a minőséget szeretnénk még magasabb szintre emelni” – emelte ki.
Günzer Tamás az MTI kérdésére elmondta: a jövőben további 20-30 hektárral kívánják növelni a pincészet területét és a vendéglátással is szeretnének magasabb szinten foglalkozni.
A Günzer Tamás Pincészete Kft. 2004-ben alakult, ügyvezetője Günzer Tamás agrármérnök, borász, Villány alpolgármestere. A cég jelenleg 44 hektáron 3 fehér és 8 kékszőlő fajtát termeszt, melyekből tavaly 200 ezer palack kizárólag eredetvédett classicus és prémium minőségű bort állított elő, valamint hozott forgalomba.
A pincészet szőlőültetvényei a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak, s mivel több bornagykereskedővel és áruházlánccal is kapcsolatban áll, borai szinte az egész országban, éttermekben, vinotékákban, áruházakban is elérhetők. Boraik 5 százalékát exportálják, elsősorban a német, svájci, holland, a kínai és a lengyel piacokon vannak jelen. Termékeiket rendszeresen versenyeztetik, az elmúlt években a hazaiak mellett rangos nemzetközi megmérettetéseken is több aranyérmet nyertek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tépett sertéshússal érkezik a McDonald’s legújabb szendvicse
A hazai McDonald’s november 14-én mutatja be országszerte Maestro burgercsaládja…
Tovább olvasom >Az ételmentés menő! De vajon mennyire?- Lezajlott a Munch sajtóeseménye
“Miért menő az ételmentés?” címmel szervezett sajtóeseményt a Munch, melynek…
Tovább olvasom >Lidl Magyarország idén is zárva tart szenteste: az ünnep békéjét támogatja az áruházlánc
A Lidl Magyarország tavaly elindított hagyományát követve idén sem nyitja…
Tovább olvasom >