Új elnököt választott a szállodaszövetség
Új elnököt választott a szállodaszövetség: július 15-től Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatója, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) eddigi alelnöke tölti be a szállodaszövetség elnöki tisztségét a szervezet közgyűlésének szerdai döntése értelmében.
Baldauf Csaba Flesch Tamást váltja a poszton, aki tiszteletbeli elnökként továbbra is támogatja a szövetséget.
Az MSZÉSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: az elnök munkáját általános alelnökként a Danubius Hotels vezérigazgatója és az MSZÉSZ ügyvezető elnökségének tagja, Kovács Balázs segíti. A gasztronómiai társelnöki tisztséget Gendur András, a La Perle Noire Étterem társtulajdonosa, az MSZÉSZ Éttermi Szekcióvezetője tölti be 2022. december 31-ig.
Az elnökség továbbra is kezdeményezi az egyeztetéseket a döntéshozókkal a munkaerőhelyzet kihívásairól, a nemzetközi kereslet elmaradásától szenvedő szállodák támogatásáról, a forgalomélénkítő kampányok szükségességéről – írták. Hozzátették: a szállodaipar, a turizmus még korántsem jutott túl a koronavírus okozta válságon, várhatóan évek szükségesek a talpraálláshoz. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Visit Hungary: csaknem 100 ezer vendéget fogadtak a fővárosi szállodák a Forma–1 versenyhétvégén
Az idei Forma–1 versenyhétvégén a fővárosi szállodák majdnem 100 ezer…
Tovább olvasom >Újabb vizsgálatot indított a GVH a Booking.com szállásfoglaló platform ellen
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Booking.com B.V…
Tovább olvasom >Romániában kevesebb vendég valamivel több éjszakát töltött júniusban a szálláshelyeken, mint tavaly
Júniusban 2,2 százalékkal kevesebb turista szállt meg idegenforgalmi szálláshelyen Romániában,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új irányt vesz az Auchan: kisebb boltokkal lépne szintet a hipermarketlánc
Az Auchan Magyarország új stratégiát hirdetett: a következő években kisebb…
Tovább olvasom >Jelöljön Ön is, ki kapja a Gundel-díjat 2025-ben!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >