Új egységgel erősít Budapesten a Casa Mexa

Szerző: Trademagazin Dátum: 2025. 08. 29. 10:02
🎧 Hallgasd a cikket:

Egy évvel első éttermük megnyitása után újabb mérföldkőhöz érkezett a Casa Mexa: augusztus 15-én a fiatal mexikói alapítók, Daniel Adair Sanchez Mencias és Hector Ruiz megnyitották második budapesti üzletüket. A Teréz körúton található egység alig néhány hónapnyi keresés után valósult meg, és a kezdetektől franchise-ban gondolkodó páros terveinek új fejezetét jelenti – írja a Turizmus.com.

Baráti ötletből díjnyertes brand

A Casa Mexa ötlete több mint két évig érlelődött. Hector öt, Daniel nyolc éve él Budapesten, közös tapasztalatuk pedig az volt: hiányzott a városból egy olyan street food hely, ahol a vendégek a mexikói nagymamák ízeit kóstolhatják.

2024-ben a VII. kerületi Síp utcában nyílt első egységük, amely rövid időn belül elismerést vívott ki. A Casa Mexa elnyerte a Street Kitchen „Nemzetközi helyek” kategóriájának első díját, és olyan vendégeket is fogadott, mint Keanu Reeves. A hely a budapesti latin-amerikai közösség találkozóhelyévé vált, most pedig a belvárosban is elérhetővé vált.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Turizmus.com (@turizmuscom) által megosztott bejegyzés

Autentikus csapat és ízek

A Teréz körúti étteremben négy magyar mellett kizárólag latin-amerikai szakácsok és diákok dolgoznak, így a hangulat és az ízvilág hiteles marad. A cél egy közérthető, mégis autentikus street food élmény, amely ár-érték arányban is vonzó.

Az étlap rövid, de tudatosan felépített: taco, quesadilla vagy chilaquiles választható alapként, amelyhez különböző feltétek társíthatók – például birria (lassan főtt marharagu), cochinita pibil (Yucatán pácolt sertéshúsa) vagy chipotle-vel készült tinga. A vegetáriánusok számára babos, gombás és grillezett zöldséges változatok állnak rendelkezésre. A kínálatot házi salsák – roja, verde, chipotle és guacamole – teszik teljessé.

Franchise-vízió a családias hangulat mellett

Egy éven belül két étterem megnyitása is mutatja az alapítók elhivatottságát. Daniel és Hector célja, hogy a Casa Mexa ne csak egy étterem, hanem egy franchise-koncepció legyen, amely ugyanakkor megőrzi a családias légkört és a nagymamák receptjeiből építkező autentikus ízeket, amelyek a kezdetektől vonzzák a vendégeket.

Kapcsolódó cikkeink