Új digitális megoldással csökkenti az élelmiszerpazarlást az Albert Heijn
A holland Albert Heijn szupermarketlánc új kezdeményezést indított „Laatste Kans Koopjes” (Utolsó Esély Akció) néven, amely négy korábbi élelmiszerpazarlás elleni programot egyesít.
Az akciós termékek mostantól az üzletlánc mobilalkalmazásában is láthatók és akár 70%-os kedvezménnyel megvásárolhatók. A rendszer az adatokat felhasználva valós időben mutatja, hány leértékelt termék érhető el az adott üzletben, és hogy azokra mekkora kedvezmény vonatkozik – minél közelebb van a lejárati dátum, annál nagyobb az árengedmény.
A programban integrált négy elem között megtalálható a dinamikus árazás, az előző napi kenyér és pékáru, valamint a gyümölcs- és zöldségtasakok értékesítése. Az üzletekben az akcióba bevont termékeket a könnyű felismerhetőség érdekében matricával jelölik.
Az Albert Heijn azt reméli, hogy a kezdeményezés eredményeképpen 25%-kal több terméket lesz képes értékesíteni, és hogy 2030-ra a 2016-os szinthez képest 50%-kal mérsékli az élelmiszerpazarlás mértékét.
Kapcsolódó cikkeink
Értékmentés: ON – Pazarlás: OFF
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kapszulakamrával az élelmiszerpazarlás ellen – A Nébih Maradék nélkül program tanácsai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kapszulakamrával az élelmiszerpazarlás ellen – a Nébih Maradék nélkül program tanácsai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Élelmezésbiztonság, AI-lufi és generációváltás – A legaktuálisabb globális jelenségekről tanácskoztak a Mesterművek résztvevői
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >500 dolgozót bocsát el a PepsiCo: két Frito-Lay üzem zár be Floridában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az OKSZ kommentárja a friss inflációs adatról
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

