Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül
Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.
A francia fogyasztók egy októberi felmérés alapján úgy becsülték, hogy az éttermek alig fele készíti helyben az ételt, míg a hotelek és éttermek szövetsége szerint az éttermek 85 százaléka folyamodik titokban fagyasztott vagy vákuumcsomagolt élelmiszerhez.
A híres szakácsok országában ez sokaknak nem tűnik helyes gyakorlatnak, ezért törvényt fogadtak el a francia konyha hagyományainak őrzésére. A törvény ezen a héten lépett életbe – számolt be róla a BBC.
Minden étterem, amelyik helyben készült fogásokat szolgál föl, az új logóval ezt jelezheti az étlapon. A logó serpenyőt ábrázol, rajta háztető alakú fedő. Januártól lesz kötelező a logó feltüntetése, ha az étel a helyi konyhán sült-főtt, és ha nincs az étlapon a logó, az azt jelenti, máshol állították elő a fogásokat.
Úgy tűnik, még a profi séfek is ügyes trükkökhöz folyamodnak: az előre darált marhából például olyat vesznek, amely szabálytalan darabokat is tartalmaz, így azt a benyomást kelti, épp most vágták föl a konyhában. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >Balatoni hajózás: kedvezményekkel és sűrített járatokkal indul a főszezon
Kiemelkedő forgalmú főszezonra számít a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), amely…
Tovább olvasom >