Turisztikai szálláshelyfejlesztés valósult meg a tuzséri pálinkafőzdében
Ötvenmillió forintos beruházásból, uniós és hazai támogatással szálláshelyeket alakított ki tuzséri pálinkafőző telephelyén a Gyümölcspárlat Bt., a beruházást Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára adta át pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben.
Az államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a kormány fontos feladata, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élők számára megteremtse a lehetőséget a munkavállalásra és a megélhetésre, ennek elősegítésére a kabinet a szabad vállalkozási zónák létrehozásáról döntött.
Az ezzel kapcsolatos uniós pályázatok már megjelentek, a 10 milliárd forint keretösszegű pályázati forrás kifejezetten a szabad vállalkozási zónákban működő vállalkozások számára áll rendelkezésre – mondta Czomba Sándor.
Az államtitkár kitért arra, néhány hét alatt annyi igény érkezett, hogy valószínűleg további 10 milliárd forinttal megemelik a keretösszeget.
Kiemelte, hogy e pályázatoknál a támogatási intenzitás akár hetven százalék is lehet, vagyis ilyen arányú segítséget is kaphatnak a vállalkozások a fejlesztésükhöz.
Komáromi János, a Gyümölcspárlat Bt. ügyvezető igazgatója elmondta, a tuzséri telephelyen a pálinkafőzde mellett már korábban felépült egy kóstolóház, a mostani pályázat keretében szálláshelyeket alakítottak ki. A telephelyen a magyar állam és az Európai Unió 30 millió forintos támogatásával öt darab többszemélyes, teljesen felszerelt faház épült fel, a turisták pihenését szauna és dézsás fürdő, valamint tiszai vízitúrázási lehetőség is segíti.
Magyarországon csak itt, Tuzséron van pálinkafőzde mellett kialakított szálláshely – mondta az ügyvezető, hozzátéve, a pálinkaturizmus megismertetése és elfogadtatása mellett az idelátogató családoknak is igyekeznek többnapos programot ajánlani.
A nyilvános cégadatok szerint a Gyümölcspárlat Bt. tavaly 96 millió forintos nettó árbevételt és csaknem 28 millió forint mérleg szerinti eredményt realizált.
A társaság által gyártott pálinkák eddig kétszer, 2012 és 2015-ben nyerték el az ország legjobb pálinkája címet. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Munch-ba olvad Románia legnagyobb ételmentő platformja, így már közel hatezer partnertől lehet ételt menteni
A cseh versenytárs felvásárlása után, Romániában is folytatja a stratégiáját…
Tovább olvasom >A Valentin-napi hulladék kétharmada nem újrahasznosítható
Az Európai Unióban egyetlen Valentin-napon több mint 100 000 tonna…
Tovább olvasom >95 millió forint segítség másfél hónap alatt a Tesco munkatársaitól és vásárlóitól a rászorulóknak
95 millió forinttal támogatja az ország legnagyobb adománygyűjtő csapata az…
Tovább olvasom >