Túl sok az étterem az Egyesült Államokban?
Alig 20 év alatt 49 százalékkal növekedett a vendéglők száma az Egyesült Államokban – a válság miatt most sorra zárnak be az éttermek.
1990 óta az éttermek és bárok száma az Éttermek Amerikai Szövetsége szerint az Egyesült Államokban 361 ezerről 537 ezerre nőtt, ami 49 százalékos növekedést jelent. Az ország népessége ez idő alatt 23 százalékkal emelkedett. A kilencvenes években könnyen juthattak hitelhez az amerikaiak, a gazdaság virágzott. Most azonban, a válságnak köszönhetően a vendéglátóegységek is komoly veszélybe kerültek, hiszen az ember elsősorban luxuscikkeken igyekszik spórolni ínségesebb időkben. A válság így elsősorban a luxuséttermeket és elsőosztályú bárokat érinti. Jól illusztrálja azonban a helyzetet a tény, hogy a középkategóriás étteremláncok – például az Applebee – is 1200 egységét kényszerült bezárni az eddigi 18 ezerből.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >