Tudományos Nagykövetek látogattak a szigetcsépi tojásfeldolgozó üzembe
Az élelmiszer-feldolgozásban napról-napra jelennek meg innovatív megoldások, egyedi ötletek. Nem is csoda, hogy egy tojásfeldolgozó üzem működése is érdekli a fiatal feltalálókat, kutatókat. Így talán nem is olyan meglepő, hogy a Tudományos Nagykövetek Szigetcsépre látogattak. Felmerülhet sokakban a kérdés: kik is azok a Tudományos Nagykövetek?
 A Magyar Tudományos Akadémia idei 200 éves megalapításának emlékére, továbbá az MTA Könyvtár és Információs Központ jövő évi 200 éves megalakulásának jubileuma alkalmából a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) az idei évben olyan 16-28 év közötti fiatalok jelentkezését várta, akik szeretnek csapatban dolgozni, nyitottak új dolgok tanulására, érdeklődőek, közérthetően és lebilincselően kommunikálnak közösség előtt is. A közülük kiválogatott legrátermettebb jelentkezők lettek a Tudományos Nagykövetek, akiknek a feladata a Magyar Tudomány Évének kikiáltott 2025-ös évben a tudomány és a tudományos munka országos szinten történő népszerűsítése.
A Magyar Tudományos Akadémia idei 200 éves megalapításának emlékére, továbbá az MTA Könyvtár és Információs Központ jövő évi 200 éves megalakulásának jubileuma alkalmából a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) az idei évben olyan 16-28 év közötti fiatalok jelentkezését várta, akik szeretnek csapatban dolgozni, nyitottak új dolgok tanulására, érdeklődőek, közérthetően és lebilincselően kommunikálnak közösség előtt is. A közülük kiválogatott legrátermettebb jelentkezők lettek a Tudományos Nagykövetek, akiknek a feladata a Magyar Tudomány Évének kikiáltott 2025-ös évben a tudomány és a tudományos munka országos szinten történő népszerűsítése.
– Úgy gondoltuk Boncsarovszki Balázzsal, aki hozzám hasonlóan élelmiszer-mérnök, hogy kutatási területtől függetlenül is tudunk érdekes dolgokat mutatni a Tudományos Nagyköveteknek. Például olyan gépeket, amik automatán feltörik a tojást, továbbá a fehérjét és sárgáját is szétválasztják. Vagy hogy tojásfehérjéből lehet tehéntúró-alternatívát is készíteni tejfehérje-allergiások számára. Nem csalódtunk, mind a mi részünkről, mind a fiatalok részéről hatalmas élmény volt a látogatás, reméljük, még sok hasonlóra lesz alkalom – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár, aki fogadta a csoportot.
Boncsarovszki Balázs, a MATE-ÉTTI Árukezelés, Kereskedelem, Ellátási Lánc és Érzékszervi Minősítési Tanszék PhD hallgatója sikeresen teljesítette a felvételhez szükséges feltételeket, így elnyerte a Nemzeti Innovációs Ügynökség által meghirdetett „Tudományos Nagykövet” címet. A képzése során számos élelmiszer-ipari szereplővel került kapcsolatba, akikkel jó viszonyt ápol. Így várhatóan az ország több élelmiszer-feldolgozójánál, termelőjénél is látogatást tesznek majd a jövő kutatói.
Kapcsolódó cikkeink
A tojás nem közismert csodái: kolin, triptofán és a többiek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Koleszterinszint: Miért ítélték el, és mentették fel a tojást?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Hogyan tároljuk a tojást? – Hasznos tanácsok a Nébih-től
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Indul a víziszárnyas-szezon: ilyenkor fogy kacsából és libából az éves mennyiség nagy része
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az OKSZ értetlenül áll a kormány döntése előtt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Stagnált a magyar GDP a harmadik negyedévben – a szolgáltatások húzták, az ipar és az építőipar gyengélkedett
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
 
                     
                     
                     
					 
					 
					
