Tóth Norbert, a Cocktail Class Budapest alapítója exkluzív, élményalapú mixológiai workshopjaival szólítja meg a koktélok világának rajongóit.

Novemberben Norbert képviseli Magyarországot az IBA Európa-bajnokságon
A cikk a Trade magazin 2025/8-9. lapszámában olvasható.
– Nem csak a vendéglátás vonzott egész életemben, de szeretek az emberekkel foglalkozni – mondja el a 35 éves szakember –, és szerencsére elég hamar rátaláltam az italok és koktélok világára, ahol éppen ez a két terület találkozik. A Cocktail Class Budapest éppen az az interaktív műhely, ahol a 15 évnyi szakmai tapasztalatomat és tudásomat megoszthatom az érdeklődőkkel.
Norbert az elmúlt másfél évtizedben megfordult mind a külföldi luxusvendéglátásban, mind a hazai 5 csillagos hotelek és Budapest topbárjainak köreiben, bartender és vezető bármenedzser pozíciókban egyaránt. Vállalkozása megalapítása előtt az Aria Hotel High Note Sky Bárjában és a Párisi Udvar Hotelben dolgozott, ahol az itallapok reformjában és a hely vezetésében töltött be meghatározó szerepet.
– Számos versenyen állhattam már fel a dobogó különböző fokaira; ezek közül a 2024-es Magyar Bajnokságon elért kategóriaelső, valamint a super finalban elért – úgyszintén első – helyemre vagyok a legbüszkébb. E többfordulós bajnokság megnyerése révén lehetőséget kaptam, hogy 2025 novemberében én képviseljem Magyarországot az IBA Európa-bajnokságon, valamint a Kolumbiában megszervezésre kerülő IBA Koktél-világbajnokságon – hatalmas megtiszteltetésként élem meg.
Kedvenc területem a kreatív kraftkoktélok, ahol a tradicionális recepteket modern technikákkal és helyi alapanyagokkal értelmezem újra. A jövőt a fenntarthatóság és az élményalapú italkeverés területén látom, ahol a vendég bevonása és az innovatív textúrák, aromák kombinációja egyre fontosabb szerephez jut. Kedvenc alapanyagom az egzotikus citrusok olaja, amit szívesen használok az illat és íz komplex élményét nyújtó italok készítésénél.
Vendégeink egyik kedvence egy signature koktélunk – igazi trópusi utazás, a
Miss Summer: Russian Standard vodka, kókusz, lime, mangó-passion fruit és rebarbara.
Jelenleg a világbajnokságra készülök, miközben két saját szakkönyv megírásán és egy egyedi gin megalkotásán is dolgozom.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság az idő szorításában
A fenntarthatóság ma már nem csupán erkölcsi kérdés, hanem gazdasági,…
Tovább olvasom >A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Minden palack számít – az adományozásból több százmilliós segítség lett
Túl a 2,7 milliárd visszaváltott italcsomagoláson, a MOHU kötelező visszaváltási…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ leszórakoztatóbb szigetei – A nap képe
Az utolsó igazi nyaralós napokban – talán utoljára – még…
Tovább olvasom >Tányérdesszert vagy pepecs ínyencfalat? – A nap videója
Ezt a munkát látva az embernek a negyedik Michelin-csillag jut…
Tovább olvasom >Új időszámítás a Balatonnál, első a természeti értékek és a közhasználatú területek védelme
Valódi mérföldkőhöz érkezett a Balaton védelme, mivel a Magyar Közlönyben…
Tovább olvasom >