Magazin: Trendek évközben
Még ki sem hevertük az év eleji trendelőrejelzéseket, már itt a következő: az Amerikai Éttermi Szövetség májusi éves nagyrendezvénye után már le is vonták a „tanulságokat”. Lássuk hát, mibe invesztálnak az ott kiállító amerikai élelmiszeripari vállalkozások, azaz mely területek felfutásának lehetünk tanúi a közeljövőben.
– Mind nagyobb teret nyer a vega; a konyhai kísérletezések iránya inkább már az, hogyan lehet a húst helyettesítő alapanyagokat egyre jobb ízűvé tenni. A vega hamburger legnépszerűbb eleme most a borsófehérje. Készül gombából szalámi, szójából jerky, azaz szárított „hús”. A vegán belül emelkedik a tengeri növények kedveltsége, a hínár megjelenik levesekben (az umami íz miatt alapléként is) és szószokban, sőt, sókat és olajokat is ízesítenek vele. Újabb ősi gabonák kerülnek az étlapra.
– Mind az átláthatóság igényéhez, mind a forgatott nyársak reneszánszához alkalmazkodnak a gíroszok és a dönerek: a korábbiaknál is több helyen készítik őket – minden hústípussal, különleges kiegészítőkkel.
– Nyers süteménytészta-termékek tucatjai kerülnek forgalomba, hódítanak a színes waffelek.
– Megjelenik a fehérjeszeletek új generációja.
– Egyre népszerűbbek az „egzotikus”, sztorival, „örökséggel” bíró ételek. Testet ölt a bioételeknél magasabban pozicionált biodinamikus ételek őrülete.
– Az alkoholmentes italok között nő a latinos ízesítésűek divatja: tamarin és guava ízek, hibiszkusszal pedig már mindkét nagy kólagyártó készít üdítőitalt.
– Megjelennek a komlókkal ízesített ciderek.
– Az ázsiai régió változó népszerűségű konyhái közül a filippínó van feljövőben. /
Kapcsolódó cikkeink
Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >A Z-generáció és az alkohol
A Premium Gin Hungary cég folyamatosan figyeli a nemzetközi italfogyasztási…
Tovább olvasom >A józanság szava
Egyelőre kicsi, behatárolt, de önmagához képest kifejezetten gyorsan fejlődő szegmens…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >