Továbbra is kiemelt támogatásra számíthatnak a fűszerpaprika termelők
A minőségi hazai termékek, köztük a kézimunka-igényes fűszerpaprika-áruk piacra jutásának elősegítése érdekében az előző évekhez hasonlóan az FM 2016-ban is elő kívánja segíteni a minőségi fűszerpaprika-előállítást azáltal, hogy támogatást biztosít a minősített fűszerpaprika szaporítóanyag felhasználásához.
A fémzárolt vetőmag támogatásának célja a magasabb hozam elérése, kiegyenlített és kiszámítható minőségű prémiumtermék előállítása, ezzel is segítve a versenyképesség növelését az ágazaton belül. A támogatás mértéke a 2015. október 20. és 2016. április 30. közötti időszakban (támogatási időszak) megvásárolt fémzárolt vetőmag nettó árának 75 százaléka, de kilogrammonként legfeljebb 30 ezer forint.
A támogatási kérelmet és mellékleteit május 1. és augusztus 5. között „papír alapon” lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által rendszeresített, MVH honlapján közzétett formanyomtatványon. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Szeptember elején véget ért a Magyarország Kormánya által a vidéki…
Tovább olvasom >Több mint 100 millió forint értékű adománnyal támogatja a Lidl a Heim Pál Gyermekkórházat
Hazánk piacvezető kiskereskedelmi áruházlánca meghosszabbította öt éve tartó támogatói együttműködését…
Tovább olvasom >AM: kétszáz milliárd forint érhető el a mezőgazdasági és élelmiszeripari fejlesztésekhez
Szeptember 17-től két új, összesen 200 milliárd forint értékű felhívásra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >