Tovább csökkenti termékei cukortartalmát a SPAR Austria
A SPAR Austria 2019-ben a gyártókkal, orvosokkal és egészségügyi szervezetekkel együttműködésben elindított cukorcsökkentésre vonatkozó programja 2021-ben is folytatódik.
2017 óta a vállalat csökkentette saját márkás termékeinek cukortartalmát, és korlátozta egyes termékcsoportokra vonatkozó cukortartalom-határértékeket. 2020 óta az együttműködésben közreműködő SPAR-partnerek összesen 11 454 tonna cukrot vontak ki termékeikből.
A 19–65 éves osztrák népesség körében 41 százalék – 2,3 millió fő – túlsúlyos vagy elhízott. Az ő esetükben nagyobb kockázattal alakulhat ki diabétesz, rákos, illetve valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés.
Kapcsolódó cikkeink
Csúcsmodern péküzemet létesített a SPAR Felső-Ausztriában
Új, korszerű péküzemet nyitott a SPAR Austria az INTERSPAR hipermarketek…
Tovább olvasom >A SPAR Austria lett a 2025-ös sívilágbajnokság főszponzora
A SPAR Austria bejelentette, hogy a 2025-ös Saalbachban megrendezésre kerülő…
Tovább olvasom >Többszínű ESL-eket vezetett be a SPAR Austria
Többszínű elektronikus polccímkéket (ESL) vezetett be a SPAR Austria, amellyel…
Tovább olvasom >További cikkeink
Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Innovatív gombafehérjés desszerteket fejlesztett az Eroski
A spanyol Eroski áruházlánc a catering terén vezető Ausolannal, az…
Tovább olvasom >Csökkenő születésszám, növekvő kihívások
A demográfiai trendek és a fogyasztói szokások alakulása egyaránt formálja…
Tovább olvasom >