Tovább csökkenti termékei cukortartalmát a SPAR Austria
A SPAR Austria 2019-ben a gyártókkal, orvosokkal és egészségügyi szervezetekkel együttműködésben elindított cukorcsökkentésre vonatkozó programja 2021-ben is folytatódik.
2017 óta a vállalat csökkentette saját márkás termékeinek cukortartalmát, és korlátozta egyes termékcsoportokra vonatkozó cukortartalom-határértékeket. 2020 óta az együttműködésben közreműködő SPAR-partnerek összesen 11 454 tonna cukrot vontak ki termékeikből.
A 19–65 éves osztrák népesség körében 41 százalék – 2,3 millió fő – túlsúlyos vagy elhízott. Az ő esetükben nagyobb kockázattal alakulhat ki diabétesz, rákos, illetve valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés.
Kapcsolódó cikkeink
Csúcsmodern péküzemet létesített a SPAR Felső-Ausztriában
Új, korszerű péküzemet nyitott a SPAR Austria az INTERSPAR hipermarketek…
Tovább olvasom >A SPAR Austria lett a 2025-ös sívilágbajnokság főszponzora
A SPAR Austria bejelentette, hogy a 2025-ös Saalbachban megrendezésre kerülő…
Tovább olvasom >Többszínű ESL-eket vezetett be a SPAR Austria
Többszínű elektronikus polccímkéket (ESL) vezetett be a SPAR Austria, amellyel…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: árréskorlátozást vezetne be a kormány a háztartási cikkeket árusító boltokra
A kormány szerdán tárgyalhatja, csütörtökön pedig várhatóan elfogadhatja azt az…
Tovább olvasom >Drágább Barbie, soványabb Heinz – Trump vámjai átrajzolják a globális fogyasztói piacot
Donald Trump vámpolitikájának hatása egyre több iparágat érint: játékgyártók, autóipari…
Tovább olvasom >Csaknem 20 százalékkal olcsóbb élelmiszerek? A kormány elégedett az árréscsökkentés eredmnyeivel
„Egyre több terméket lehet olcsóbban megvásárolni az árréscsökkentésnek köszönhetően, az…
Tovább olvasom >