Tovább bővül az Agrárminisztérium és a FAO együttműködése
Dr. Ökrös Oszkár helyettes államtitkár az Agrárminisztériumban fogadta az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Dél-Dél és Háromoldalú Együttműködésének (SSTC) igazgatóját, Anping Ye-t, hogy megvitassák a FAO és hazánk együttműködésének további bővítési lehetőségeit a „Globális Dél” fejlődése érdekében.

Ökrös Oszkár beszélt az Agrárminisztérium FAO-val közös ösztöndíjprogramjáról is, amely által közel 50 fejlődő ország több, mint 400 hallgatója végezhette el mester szintű tanulmányait magyar agráregyetemeken (Fotó: AM)
Az SSTC feladata, hogy hatékony nemzetközi partnerségeket hozzon létre, fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat és technológiákat fejlesszen tovább, innovációkat valósítson meg a mezőgazdaság és vidékfejlesztés területén a „Globális Dél” országaiban. Anping Ye hangsúlyozta, hogy a FAO SSC támogatási tevékenysége elsősorban a kisgazdaságokat és a fiatalokat célozza. Az igazgató elmondta, hogy szervezete kiváló kapcsolati hálóval rendelkezik, amely támogatást nyújthat Magyarország régióban folytatott fejlesztési tevékenységéhez.
Dr. Ökrös Oszkár helyettes államtitkár kiemelte, hogy Magyarország számára prioritás a magyar szakértelem átadása a fejlődő déli országoknak
A fejlesztési tevékenységünk során mi is kiemelt figyelmet szentelünk a kisgazdaságok támogatására. A helyettes államtitkár tájékoztatta az igazgatót az Agrárminisztérium ugandai agrár-szaktanácsadó képzési programjáról, melynek keretében a magyar szakértők évek óta kiemelkedő eredménnyel képeznek agrárszakembereket. Ökrös Oszkár beszélt az Agrárminisztérium FAO-val közös ösztöndíjprogramjáról is, amely által közel 50 fejlődő ország több, mint 400 hallgatója végezhette el mester szintű tanulmányait magyar agráregyetemeken, továbbá elmondta, hogy Magyarország részéről a következő években jelentős akvakultúra fejlesztési projekt megvalósítását tervezzük Kelet-Afrikában. A helyettes államtitkár és az igazgató megegyeztek, hogy mind a szaktanácsadó képzés, mind az akvakultúra beruházások tekintetében a FAO szakemberei és infrastruktúrája fokozottan segítik Magyarország törekvéseit a régióban.
AM
Kapcsolódó cikkeink
A Nébih a napraforgó gazdaságilag legfontosabb kórokozóiról nyújtott áttekintést
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) május elején kórtani bemutatót tartott…
Tovább olvasom >A kedvezőtlen időjárás miatt sosem látott magasságban a kávébab ára
A kávé világpiaci ára többéves csúcsot döntött 2024-ben, miután 38,8%-kal…
Tovább olvasom >A fiatal gazdák számára is elérhetővé teszi ingyenes pályázatírással kapcsolatos szolgáltatását a NAK
Újabb szolgáltatással segíti tagjait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A tavasszal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Augusztus végéig meghosszabbítják az élelmiszerek árréscsökkentését
Nagy István agrárminiszter a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a…
Tovább olvasom >Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >Szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó szabályok – új fogalom is bekerül a rendeletbe
Újabb, a hazai élelmiszerszabályozást érintő módosítási tervezet jelent meg: az…
Tovább olvasom >