Töretlenül drágul tovább a cukor és a kakaó
A fehércukor ára történelmi csúcson, a kakaó ára több, mint 30 éves rekordon állt szerdán délután, melynek oka elsősorban a dollár gyengülése.
A fehércukor ára történelmi csúcsra, tonnánként 667,40 dollárra nőtt a londoni határidős és származékos piacon (LIFFE) márciusi jegyzésre szerdán délután, 1,7 százalékkal (11,20 dollárral) drágulva az előző napi záró szinthez képest. Eközben a kakaó ára 1979 júniusa óta legmagasabb szintre, 3.480 dollárra nőtt tonnánként márciusi lejáratra, miután 115 dollárral drágult szerdához képest az Intercontinental Exchange (ICE) New York-i jegyzésében – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >