Borszakírók toplistája
Ez is egy fontos megmérettetés a hazai borászok számára: a Magyar Borszakírók Köre idén is megrendezte Super 12 elnevezésű borversenyét, amelyen az újságírók olyan borokra szavazhatnak, amelyek a verseny évét megelőző öt évjárat szőlőterméséből készültek, és maradékcukor-tartalmuk nem haladja meg a 12 gramm/litert.
Somló letaszította Tokajt a csúcsról: 2018-ban a legjobb fehérbor a szakértők szerint Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja lett.
A legjobb vörösbornak Koch Csaba 2012-es villányi Csanád cuvée-jét választották.
Íme a teljes „sikerlista”!
Magyar Fehérbor Super 12
Bencze Családi Birtok: Venus 2015 (Badacsony)
Csetvei Pince: Kő-Papír-Olló/Kő 2013 (Somló)
Demeter Zoltán Pincészet: Szerelmi Hárslevelű 2015 (Tokaj)
Gizella Pince: Szil-völgy Cuvée 2015 (Tokaj)
Györgykovács Pincészet: Nagy-Somlói Furmint 2015 (Somló)
Holdvölgy Pincészet: Vision 2015 (Tokaj)
Hilltop Neszmély: Kamocsay Ákos Ihlet Cuvée 2015 (Neszmély)
Kolonics Pincészet: Somlói Juhfark 2015 (Somló)
Kovács Nimród Borászat: Chardonnay Battonage 2013 (Eger)
Pálffy Pince: Káli Királyi Fekete-hegy Olaszrizling 2015 (Balaton-felvidék)
St. Andrea Szőlőbirtok: Mária 2015 (Eger)
Szászi Birtok: Badacsonyi Rózsakő 2015 (Badacsony)
Magyar Vörösbor Super 12
Balla Géza Pincészet: Sziklabor Feketeleányka 2013 (Ménes)
Eszterbauer Borászat: Nagyapám Szekszárdi Kadarka 2016 (Szekszárd)
Günzer Tamás Pincészete: Bocor Grandior Merlot 2012 (Villány)
Heumann Pincészet: Terra Tartaro 2012 (Villány)
Ikon Borászat: Evangelista Cabernet Franc 2012 (Balatonboglár)
Koch Csaba (Vin Art Pincészet): Villányi Csanád Cuvée 2012 (Villány)
Kovács Nimród Borászat: Monopole Soul Syrah 2013 (Eger)
Thummerer Pince: Cabernet Sauvignon Superior válogatás 2012 (Eger)
Tiffán’s Pincészet: A Régimódi 2015 (Villány)
Sauska Pincészet: Cabernet Franc 2012 (Villány)
Sebestyén Pince: Grádus Cuvée 2013 (Szekszárd)
St. Andrea Szőlőbirtok: Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2013 (Eger)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >